Nova vest
Fudbal

Subota, 19.12.2015.

14:43

Gus Hidink novi menadžer Čelsija

Londonski Čelsi potvrdio je da će Holanđanin Gus Hidink biti novi menadžer ekipe sa Stamford Bridža.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Hidink će na klupi zameniti Žozea Murinja, koji je ranije tokom nedelje otpušten zbog serije očajnih rezultata, a za sada je poznato da će na čelu ekipe biti do kraja sezone.

"Uzbuđen sam zbog povratka na Stamford Bridž. Čelsi je jedan od najvećih klubova na svetu, iako možda nije mesto gde bi trebalo da budem u ovom trenutku. U svakom slučaju, uveren sam da mogu da 'okrenem' sezonu", rekao je Hidink.

Aktuelni šampion Engleske zauzima 16. mesto na tabeli Premijer lige, posle isto toliko odigranih kola, dok će u osmini finala Lige šampiona igrati sa Pari Sen Žermenom.

"Radujem se radu sa igračima i osobljem u sjajnom klubu, a posebno činjenici da ću obnoviti svoj divan odnos sa navijačima 'Plavaca'", dodao je Hidink.

Posle prvog odlaska Portugalca sa Stamford Bridža 2007. godine kao rešenje je doveden Luis Filipe Skolari, ali kako se Brazilac nije baš najbolje snašao na Ostrvu ubrzo je na njegovo mesto postavljen upravo bivši selektor 'Oranje', a tada ruskog nacionalnog tima.

Gus je te 2009. uspeo da osvoji FA Kup, dok je u Ligi šampiona zaustavljen od strane Barselone (0:0, 1:1) u najblaže rečeno kontroverznom dvomeču.

Osim spomenutih timova i reprezentacija, šesdesetdevetogodišnji Hidink tokom karijere vodio je, između ostalih, PSV Ajndhoven, Fenerbahče, Real Madrid i Anži, kao i selekcije Turske, Australije i Južne Koreje, s kojom je igrao polufinale Svetskog prvenstva.

U međuvremenu, prvi put posle otkaza, oglasio se i Žoze Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve