Nova vest
Fudbal

Subota, 19.12.2015.

13:29

Mesi: Zbog Maradone igram fudbal

Najbolji igrač Barselone Lionel Mesi otkrio je da je najbolji fudbaler svih vremena Dijego Maradona najviše uticao na njegovu odluku da se bavi fudbalom.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Lionel je od samih početaka proglašen kao naslednik 'El Pibea', nedugo zatim preuzeo je legendarni broj 10 'Gaučosa' i kapitensku traku, a malo mu je nedostajalo da osvajanjem Svetskog prvenstva u Brazilu stane 'rame uz rame' sa velikim Dijegom.

"Nikada nisam sebe nisam zamišljao ili se ugledao na nekog određenog igrača, iako se u trenutku kada sam počinjao karijeru Dijego vratio kući. Bila je to 1993. godina, on je potpisao za moj Njuels Old Bojs, a prethodno je sa nacionalnim timom obezbedio učešče na Mundijalu u Sjedinjenim Američkim Državama naredne godine. Ako me je iako inspirisao – to je bio on", kaže Mesi.

Četvorostruki osavajač 'Zlatne lopte' nije su dugo zadržao u domovini, sa nepunih 14 godina preselio se sa kompletnom porodicom u Barselonu, koja je pristala da mu plaća terapije hormona rasta, a deceniju i po kasnije momak iz Rosarija važi za jednog od najboljih igrača u istoriji divne igre.

"Oduvek sam uživao igrajući fudbal. To je nešto što najviše volim da radim i nastaviću to da radim dokle god budem mogao. Često sanjam fudbal, ali nisam opsednut njime. Ima još mnogo toga u životu osim fudbala. Trudim se da se sa svime borim tako što ću ostati normalan. Izlazim, uživam u životu... Provodim vreme sa svojom porodicom i prijateljima, kao i svi uostalom. Kao što postoje veliki profesionalci koji spasavaju živote i stvaraju stvari zbog kojih živimo bolje, tako i ja igram fudbal kako bi zabavio druge. Veoma sam zahvalan kako je sve ispalo", zaključio je Mesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve