Nova vest
Fudbal

Subota, 19.12.2015.

11:10

Dva dana kasnije: Žoze želi u Junajted?

Samo dva dana pošto je dobio otkaz u Čelsiju, Žoze Murinjo već je počeo da traži novi posao, i to u Mančester Junajtedu, prenosi ESPN.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Engleski šampion otpustio je menadžera Žozea Murinja u četvrtak zbog očajnih rezultata ove sezone.

Londonski tim je doživao devet poraza u prvih 16 kola pa trenutno zaostaje čak 20 bodova za liderom Premijer lige Lesterom.

Portugalcu, koji je nekoliko puta tokom karijere dovođen u vezu sa Junajtedom, otkaz u londonskom klub otvorio je mogućnost da pregovara sa ’Crvenim đavolima’.

Izvori bliski Žozeu otkrili su za ESPN da su njegovi predstavnici već preduzeli prve korake kako bi transfer bio realizovan.

Mediji prenose da sadašnji menadžer Luj Van Gal neće izdržati do 2017. godine kada mu ističe ugovor jer su rezultati Junajteda poprilično loša, a igra koju prikazuju još gora. Zbog toga su čelnici kluba već krenuli u potragu za naslednikom, a najveće šanse daju se Pepu Gvardioli koji će verovatno napustiti minhenski Bajern na kraju sezone.

Poznato je da je Murinjo želeo da nasledi Aleksa Fergusona 2013, ali mnogi sumnjaju da stil koji preferira ne pristaje filozifiji kluba.

U isto vreme, zabrinutost na ’Old Trafordu’ je sve veća posle ispadanja od Volfsburga u Ligi šampiona. Izvršni direktor Ed Vudvord u dobrim je odnosima sa super-agentom Žoržom Mendešom koji je i Murinjov menadžer.

ESPN dodaje da je Portugalac već dobio nekoliko konkretnih ponuda za sledeću sezone i da Mendeš razmatra svaku od njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve