Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.12.2015.

23:04

Tvente tri godine ne sme u Evropu

Fudbalski klub Tvente u naredne tri sezone neće moći da igra ni u jednom evropskom takmičenju, čak i ako izbori plasman.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Getty images

To je odluka Fudbalske asocijacije Holandije, koja je kaznila Tvente jer su njegovi čelnici namerno obmanuli vladajuće telo fudbala te zemlje zbog veze sa investicionom firmom Dojen Sports sa Malte.

Pored suspenzije, Tvente će morati da plati 45.250 evra, a uz to mu je oduzeta profesionalna licenca, koja će mu biti vraćena samo ako bude sarađivao u istrazi u klubu.

"Osnova našeg fudbalskog kluba je pogođena. Ovim nisu pogođeni samo fudbaleri, već i naši navijači, sponzori, osoblje, volonteri i svi ostali koji stoje iza fudbalskog kluba Tvente", stoji u saopštenju Tventea.

Pored Tventea, pomenuta investiciona firma je sarađivala sa Atletiko Madridom, Benfikom, Portom, Seviljom i Valensijom.

Tvente je prihvatio suspenziju iz evropskih takmičenja i neće podneti žalbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve