Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.12.2015.

21:39

Ćićarito: Van Gal mi je dao 1% šanse da igram

Fudbaler Bajera Ćićarito Ernandes rekao je da mu je menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal rekao da ima jedan odsto šanse da igra pod njegovim vođstvom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Ernandes je proteklog leta napustio „Old Traford“ posle pet godina i potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom iz Leverkuzena.

27-godišnji Meksikanac igra kao preporođen od dolaska u Nemačku, pošto je od početka sezone postigao 18 golova, od toga šest na poslednje četiri utakmice.

Ernandes je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Realu, pošto mu je Van Gal rekao da prihvati pravu ponudu ako se ona pojavi, a Holanđanin mu je jasno rekao na čemu je tokom leta.

Razgovarao sam sa Van Galom i on mi je rekao da imam samo jedan odsto šanse da igram na svojoj poziciji i zato sam otišao u Bajer. Osetio sam veliko samopouzdanje od prvog dana. Osećam da sam bitan, ne samo zbog svojh golova, već jer shvatam da ću biti u startnih 11 na svakoj utakmici“, istakao je Ćićarito.

Ernandes je u Junajted stigao iz Gvadalahare 2010. godine i postigao je 20 golova u svojoj prvoj sezoni, a navijači su ga izabrali za igrača godine. Posle povlačenja sera Aleksa Fergusona i dolaska Dejvida Mojsa na „Old Traford“ 2013. godine, meksički fudbaler je polako gubio mesto u timu.

Imao sam neverovatnu sreću da budem prvi Meksikanac u jednom od najvećih klubova na svetu. Uživao sam u vremenu provedenom tamo. Imao sam neverovatan start, mnogo prilika, iako ih je bilo sve manje kako je vreme odmicalo. Veoma sam zahvalan Ferguson, mislim da ne postoji bolji menadžer od njega. Svaki igrač je imao svoje mesto, on mi je otvorio vrata Evropi i osvojio sam dve titule sa njim“, naglasio je Ernandes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve