FSS: Stadion na Novom Beogradu, želimo finale LŠ

Grad Beograd ponudio je nekoliko lokacija za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Kako je saopšteno, kao najbolje rešenje u ovom momentu ocenjuje se lokacija na Novom Beogradu i naselju Ivan Ribar.

Na "Danas konferens centru" generalni sekretar FSS Nebojša Ivković imao je izlaganje sa temom "Opcije za gradnju Nacionalnog stadiona u Srbiji" i tako upoznao prisutne sa trenutnom situacijom u vezi realizacije ovog projekta za budućnost srpskog fudbala.

Stadion bi trebalo da bude bez atletske staze, multifunkcionalan kapaciteta preko 50.000 sedišta i pored svih pogodnosti, FSS bi mogao da konkuriše i za organizaciju najvećih evropskih takmičenja – finala Lige šampiona, finala Lige Evrope ili UEFA Superkupa. Pored toga, stadion bi bio na raspolaganju svim srpskim klubovima u UEFA takmičenjima.

Stručne službe UEFA pružiće punu ekspertsku pomoć, a nakon opredeljivanja za određenu lokaciju predložiće idejna rešenja usklađena sa najboljom praksom prilikom izgradnje sličnih objekata u Evropi.

Ranije je premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država obezbediti 150 miliona evra kroz tri godine za izgradnju stadiona u Beogradu koji bi bio najbolji u regionu i šire.

Učesnici konferecije bili su državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić, Ben Vikeri iz kompanije Populous iz Londona, bivši član Izvršnog odbora FSS i nekada član Komiteta za gradnju novog Vemblija Dobrivoje Tanasijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu