Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.12.2015.

20:05

Atletiko stigao Barsu na vrhu Primere

Fudbaleri Atletiko Madrida izjednačili su se sa Barselonom na čelu tabele Primere, pa sada obe ekipe imaju po 35 bodova.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Atletiko je u nedeljnom meču 15. kola savladao Atletik Bilbao posle preokreta sa 2:1, ali je i pored toga ostao na drugoj poziciji zbog slabijeg međusobnog skora.

Katalonci su u ranoj fazi prvenstva dobili ’Jorgandžije’ sa 2:1 i jedino iz tog razloga su i dalje na vrhu.

Meč na ’Visente Kalderonu’ nije počeo dobro po domaći tim jer je u 27. minutu Ajmerik Laport doneo prednost. On se najbolje snašao na drugoj stativi posle kornera i zakucao loptu pod prečku.

Ipak, domaćini su najavili preokret onda kada je to bilo najpotrebnije – u poslednjem minutu prvog poluvremena. Ovoga puta udarac iz ugla bio je koban za tim iz Baskije, a prvi gol u sezoni sa prve stative postigao je Saul Niges.

Konačan rezultat sredinom drugog dela postavio je najbolji igrač Atletika Antoan Grizman. Francuz nije odigrao dobru utakmicu, ali je na dodavanje Koree sjajno reagovao i sa nekih 18 metara poslao sjajnu poluvisoku loptu u levi ugao gola.

U poslednjem meču dana Viljareal dočekuje Real Madrid koji ima priliku da se približi vodećem dvojcu na samo dva boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve