Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.12.2015.

19:42

Platini u utorak pred Sudom u Lozani

Sud za arbitražu u sportu objavio je da će u utorak biti održano saslušanje prvog čoveka UEFA Mišela Platinija i predstavnika FIFA.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Platini je pre više od dve nedelje podneo žalbu na privremenu suspenziju na 90 dana koja mu je izrečena od strane vladajućeg tela svetskog fudbala.

U svom zahtevu, proslavljeni francuski fudbaler je tražio da se odloži primena privremene suspenzije do konačne odluke FIFA.

Upravo to će biti predmet saslušanja koje će biti održano u utorak, a odluka po tom pitanju biće doneta najkasnije do petka. O samoj suspenziji biće raspravljano naknadno.

Platini je početkom oktobra suspendovan na 90 dana i zabranjeno mu je učešće u bilo kakvim fudbalskim aktivnostima, kako nacionalnim, tako i međunarodnim.

Zbog te suspenzije je pod znakom pitanja i Platinijeva kandidatura za predsednika vladajućeg tela svetskog fudbala.

Platini je suspendovan zbog optužbi za korupciju, pošto je otkriveno da mu je 2011. godine uplaćeno više od milion i po evra za posao koji je za FIFA radio do 2002. godine.

Platinijeva kandidatura za predsednika FIFA je trenutno na čekanju, a izbori su zakazani za 26. februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve