Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.12.2015.

16:00

Zvezda ponizila Čukarički – 7:2

Fudbaleri Crvene zvezde ponizili su Čikarički deklasiravši sa 7:2 na Banovom brdu do ovog kola prvog pratioca na tabeli Superlige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Crveno-beli su na savršen način odgovorili rivalima za poraz od 5:1 u Kupu od Borca, te 17. uzastopnom pobedom izjednačili najuspešniji niz trijumfa u klupskoj istoriji, koji je početkom veka ostvarila i generacija Slavoljuba Muslina.

S druge strane, Čukarički je poražen prvi put od sredine septembra, posle osam kola bez neuspeha Brđani su primili skoro isti broj golova kao na prethodnih 19 utakmica.

Derbi kola doneo je spektakl od prvog minuta, ali i dva potpuno raziličita poluvremena. Dok je u prvom viđena izjednačena borba uz preokret Zvezde, u drugom delu postojao je samo jedan tim, Zvezda je potpuno dominirala, doduše zahvaljujući i isključenju Stojkovića u desetom minutu nastavka.

Čukarički je dobro parirao u prvih pola sata, poveo je preko Pavlovića, ali je Zvezda u roku od 15 minuta preokrenula preko Grujića i Ibanjesa koji je pogodio sa penala.

U 29. minutu Pavlović drugim golom vraća domaćina u egal, ali u drugom minutu nadoknade vrremena Slavoljub Srnić trese mrežu bivšeg kluba i donosi Zvezdi vođstvo pred pauzu.

To je bio verovatno prelomni trenutak meča jer se Čukarički raspao u nastavku, što gosti koriste već u 51. minutu te preko Vijeire povećavaju prednost na 4:2.

Tada kreće debakl domaćina, Stojković dobija drugi žuti karton, nakon čega je usledila totalna dominacija crveno-belih.

Prvo Ibanjes sjajnim šutem iz slobodnog udarca pogađa za 5:2, a potom Vijeira pravi veleslalom u kaznenom prostoru za +4.

Konačan rezultat je pet minuta pre kraja postavio rezervista Jović, nakon nesebične asistencije Petkovića posle greške domaće odbrane.

Zvezda je ubedljivo prva na tabeli sa 56 bodova, čak 19 više od prvog pratioca Borca, dok je Čukarički treći sa 21 bodom zaostatka.

Crveno-beli u sledećem kolu dočekuju Radnik iz Surdulice, dok Brđani gostuju niškom Radničkom.

Superliga, 20. kolo:
Čukarički – Crvena zvezda 2:7 (2:3)
Pavlović 4, 29 - Grujić 13, Ibanjes 20p, 61 Srnić 45+2, Vijeira 51, 75, Jović 86

Čukarički: Stevanović – Stojković, Pjasentin, Ostojić, Boljević – D. Srnić, B. Janković (N. Janković 46') – Mandić (Jovanović 73'), Matić (Adi 65'), Bojić – Pavlović

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Pavićević, Luković, Ibanjes – Donald, Jovanović (Ristić 78') – Plavšić, Grujić (Sikimić 85'), S. Srnić – Vieira (Jović 80')

Tok meča:

Prvi pokušaj na susretu imao je Luis Ibanjes, ali je njegov pokušaj iz prekida u prvom minutu bio neprecizan, a samo 180 sekundi kasnije domaćin je poveo.

Igor Matić izveo je prvi korner na meču, poslao loptu na peterac, a Andrija Pavlović iskoristio loše postavljanje odbrane crveno-belih i glavom zatresao mrežu – 1:0.

U narednih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, Zvezda je preuzela kontrolu, ali nije uspela ozbiljno da zapreti golu Stevanovića.

U 12. minutu Vieira je uspeo da stigne do lopte između dvojice defanzivaca, pre golmana domaćih, i pao, ali sudija Vasić nije naseo na njegovu simulaciju.

Dva minuta kasnije videli smo prvi grub prekršaj, kada je Filip Stojković, potpuno bespotrebno, otvorenim đonom u visini kolena 'pokosio' Slavoljuba Srnića, zbog čega je zaradio žuti karton. Nedugo zatim, gost je stigao do izjednačenja preko sjajnog Marka Grujića.

Srnić je povukao polukontru preko desne strane i odložio loptu do Grujića, najbolji igrač crveno-belih ove sezone nastavio je prodor i ušao u kazneni iskosa, a zatim snažnim udarcem poslao loptu od dalju stativu u mrežu – 1:1.

Nastavilo se sa sjajnim fudbalom i u minutima koji su sledili, intenzitet igre bio je veoma visok, timovi su se smenjivali u napadima, a samo sedam minuta posle izjendačenja Zvezda je stigla i do potpunog preokreta.

Ponovo je gost opasno zapretio po desnom boku, Srđan Plavšić 'izbacio' je Marka Petkovića, a reprezentativac Srbije poslao je loptu po zemlji na 'penal'. Istovremeno, Ugo Vieira je pretrčao Bojana Ostojića, a štoper Čuke ga oborio s leđa. Glavni arbitar odmah je pokazao na belu tačku, Ostojić je dobio žuti, a Luis Ibanjes snažnim šutem pogodio desni ugao1:2.

Ništa se značajnije nije promenilo ni posle preokreta, igra je na obe strane bila izuzetno otvorena, a već u 29. minutu videli smo novi pogodak i povratak Čukaričkog u meč.

Strelac prvog gola, Pavlović je lako prošao Aleksandra Lukovića na desnom krilu i ušao u kazneni, kapiten Zvezde ga je nekako sustigao i oborio s leđa. Međutim, Pavlović nije zahtevao penal, već se odmah podigao i smestio loptu u bliži ugao Damira Kahrimana – 2:2.

Mogao je domaćin ubrzo posle izjednačenja da stigne i do novog vođstva, ali ih je u tome sprečio Ibanjes odličnom intervencijom. Pavlović je probio po levom boku i poslao idealnu loptu na ivicu peterca, Staniša Mandić krenuo je da je skene u mrežu, ali je Argentinac u poslednji čas uspeo da ukliza i otkloni opasnost.

Do odlaska na odmor tempo meča je malo opao, činilo se da neće biti više uzbuđenja, da bi onda Slavoljub Srnić u bukvalno poslednjim trenucima poneo Zvezdi novo vođstvo i stavio tačku na fenomenalnih 45 minuta.

Ponovo je Plavšić napravio velike probleme odbrani rivala na desnoj strani, ovoga puta prošavši sam i poslavši loptu po zemlji u visini peterca. Ona prolazi prvu stativu i dolazi do Srnića, a ovaj je lako šalje u nebranjenu mrežu. Iz poštovanja prema klubu gde je proveo dve i po godine, nije slavio pogodak.

Već u prvih deset minuta drugog poluvremena meč je dobio verovatno konačni rasplet. U 51. minutu Grujić je sjajno proigrao Uga Vijeru, koji izlazi sam na golmana Čukaričkog i lako rešava tu situaciju te donosi gostima vođstvo od 4:2.

Samo tri minuta kasnije Čukarički je dotučen. Filip Stojković je loše reagovao, neoprezno je startovao i dobio drugi žuti karton, pa je domaćin ostao sa igračem manje.

Nije prošlo ni deset minuta Zvezda je zapečatila sudbinu Brđana. Ibanjes je fantastičnim šutem iz slobodnog udarca postigao drugi gol na meču, a peti za crveno-bele.

Usledile su dve izmene domaćina kako bi se sprečio još veći debakl, ušli su Adi i Jovanović umesto Matića i Mandića, ali to nije uspelo da zaustavi nalet crveno-belih.

Igrači Zvezde se nisu zadovoljili sa pet golova, nastavili su da dominiraju i traže novi gol, da bi nakon nekoliko propuštenih šansi, 15-ak minuta pre kraja pogodak večeri postigao Vijeira.

Portugalac je primio loptu na levoj strani kaznenog prostora, a onda napravio veleslalom pored četvorice igrača Čukaričkog, te gurnuo loptu u mrežu za 6:2.

Gosti nisu imali milosti ni nakon šestog gola, nastavili su da ponižavaju Čukarički i pet minuta pre kraja stigli su do sedmog pogotka.

Nakon prodora Plavšića po desnoj strani, jedan defanzivac Čukaričkog je loše reagovao, lopta se odbila do Petkovića koji imao otvoren prostor za šut sa desetak metara, ali je nesebično proigrao Jovića koji postiže peti gol u sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

448 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve