Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.12.2015.

13:33

Velja Stjepanović voli Partizan: Svim srcem uz vas

Velimir Stjepanović, evropski prvak u malim i velikm bazenima, poslao je pismo Partizanu, klubu za koji navija otkad je bio dete.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Ne sećam se kada sam tačno počeo da navijam za Partizan, sećam se da je to bilo baš od malih nogu. Nekako mi je lepo zvučalo kad čujem crno-beli. Kako sam rastao, tako sam krenuo aktivnije da pratim rezultate i mečeve, pogotovo od kako sam krenuo da plivam za PK Partizan“, piše Stjepanović.

“Pošto retko dolazim u Beograd, uglavnom fudbalere pratim preko televizije i interneta, a želja mi je da ih uživo bodrim na našem stadionu prvom narednom prilikom“, dodao je Stjepanović.

Na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. nosio je zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja i osvojio dve medalje – srebrnu na 100 metara slobodnim stilom i bronzanu na 100 metara delfin. Iste godine ga je Olimpijski komitet Srbije proglasio za najuspešnijeg mladog sportistu, a naredne je na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu osvojio dve zlatne medalje.

“Momci, svim srcem sam uz vas i Partizan! Igrajte jako i pametno i siguran sam da ćemo zajedno da se radujemo novim pobedama u Evropi i na proleće 2016. Što se domaćeg prvenstva tiče, Partizan volimo i kad pobeđuje i kad gubi! Ne brinite, možda je minus veliki, ali borba traje do kraja! Nema predaje“, zaključio je Stjepanović.

Najveći reprezentativni uspeh doživeo je na Evropskom prvenstvu 2014. godine u Berlinu. Već na prvoj trci 400 metara slobodnim stilom osvojio je zlatnu medalju i to na taj način što je vrlo ubedljivo vodio za jednu, pa čak i dve dužine tela tokom čitave trke. To mu je bila prva titula Evrope na olimpijskim bazenima. Iste godine je na svetskom prvenstvu u malim bazenima došao do bronzane medalje, što je bila prva medalja za takmičare iz Srbije na tom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve