Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2015.

22:36

Origi 3, Staridž 2, rapsodija Liverpula

Fudbaleri Liverpula pobedilu su Sautempton u gostima sa 6:1 u četvrtfinalu Liga kupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Getty Images

Danijel Staridž prvi put posle dugog odsustva zbog povrede našao se u startnoj postavi, a poverenje Jirgena Klopa vratio je golovima u 25. i 29. minutu i tako je preokrenuo rezultat posle gola Manea već u prvom minutu.

Mladi napadač Divok Origi u 45. minutu dao je debitantski gol u svojoj petoj utakmici, u 68. minutu Origi se ponovo upisao u strelce, potom je gol dao i Džordon Ajb, a onda je Origi kompletirao het-trik.

Veče se završilo blistavo za Klopa i Liverpul, ali nije počelo tako – posle samo 39 sekundi Bertrand je centrirao, a Mane je glavom zatresao mrežu ’Crvenih’.

Međutim, u 25. minutu Staridž je pokazao šta zna – dobio je lopta iskosa sa leve strane, izbacio je Kokera i preciznim udarcem pogodio suprotnu malu mrežu. Samo četiri mintuta kasnije Staridž je iskoristio idealno dodavanje Džana i kompletirao preokret, da bi Origi u 45. minutu skrenuo loptu u gol posle udarca Morena.

Meč je definitivno odlučen u 68. minutu – posle dodavanja Ajba Origi je sa 14-15 metara zakucao loptu u gornji levi ugao. Do kraja meča Ajb i još jednom Origi potvrdili su trijumf Liverpula, koji se tako u polufinalu pridružio Evertonu, Stouku i Mančester sitiju.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je ceo meč za 'Svece'.

Liga kup, četvrtfinale:
Sautempton – Liverpul 1:6
Mane 1 - Staridž 25, 29, Origi 45, 68, 86, Ajb 73
utorak:
Midlzbro – Everton 0:2
Stouk – Šefild venzdej 2:0
Mančester siti – Hal 4:1

Liga kup, parovi polufinala:
Everton – Mančester Siti
Stouk Siti – Liverpul

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve