Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2015.

20:19

Kosanović: Pričaće se da smo prekinuli Zvezdin niz

Trener Borca iz Čačka Milorad Kosanović rekao je da su njegovi fudbaleri zasluženo pobedili Crvenu zvezdu sa 5:1 u osmini finala Kupa Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Starsport

"Isto je meni 1:0 ili 5:1, trebalo je da bude 5:1 zato što je Zvezda neke stvari radila koje nisu dobre, ali mi ništa posebno to ne znači. Bitno je da smo se pokazali, da smo igrali fudbal, bili gospoda, nismo divljali, pravili ružne scene i svaka čast momcima na tome, to mi je mnogo važnije od rezultata", rekao je Kosanović na konferenciji za novinare.

Borac je na stadionu "Rajko Mitić" ubedljivo pobedio Zvezdu, plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije i prekinuo njen niz od 17 pobeda.

"Čestitam im na igri i rezultatu, svaka im čast, a Zvezdi želim sreću. Lepo je da smo mi tim koji smo prekinuli tu seriju, pričaće neko da je Borac to učinio. Veliki deo utakmice smo igrali dobro, imali sreće da smo iskoristili prve napade. Zvezda je pokušala da se vrati u utakmicu, možda i preforsirala jednim delom, nije očekivala da Borac ima silu i utakmica je krenula u tom pravcu i završila kako je završila", naveo je on.

Kosanović je rekao da njegova ekipa mora da popravi loše stvari u svojoj igri.

"Ja sam trener, profesionalac. Smeta mi što u prvih 20 minuta nismo mogli da se dva puta dodamo, smeta mi taj strah, ali je razumljivo da momci koji igraju u Borcu nemaju iskustva kad dođu ovde, udju u grč. Imali smo u igri mnogo loših stvari", dodao je on.

"Ovaj tim mora da radi mnogo, da pravi bolji protok lopte, da igra organizovanije i da se ne plaši koliko se plašio prvih 45 minuta. Ovi momci zaslužuju i mogu, do kraja prvenstva ćemo probati da i taj deo popravimo", naveo je trener ekipe iz Čačka.

Upitan o uslovima za igru, Kosanović je pohvalio teren na stadionu "Rajko Mitić“.

"Nismo u Južnoj Africi, Americi ili Engleskoj. Sneg je do nečega u Srbiji kada dođe decembar. Ovaj teren je izvanredan kakvi su vremenski uslovi. Treba doći u Čačak i videti na šta liči teren, kao da krave pasu. Ovo je godina u kojoj se menja sistem takmičenja, istrpićemo, nismo prvi put igrali", rekao je Kosanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve