Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2015.

13:00

Kup: Minimalac Partizana, "petarda" OFK

Fudbaleri Partizana, OFK Beograda, Spartaka i Jagodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Crno-beli su minimalnim rezultatom dobili mali gradski derbi sa Voždovce, u meču na Vračaru koji je obeležila užasna povreda Miroslava Vulićevića.

OFK Beograd je odigrao meč sezone te sa 5:0 deklasirao Donji Srem, a najdramatičnije bilo je u Subotici gde je Bežanija nadoknadila dva gola zaostatka, ali je Spartak slavio 3:2 u završnici meča. Jagodina je minimalnim rezultatom eliminisala BSK iz Borče.

Derbi prve grupe mečeva osmine finala rešen je u prvom poluvremenu. Nekoliko minuta nakon što je Vulićević polomio desnu ruku, Abubakar Umaru je glavom zatresao mrežu Voždovca. Sjajnu kontru istrčao je i asistirao Kameruncu Nikola Ninković.

"Romantičari" su na Omladinskom stadionu meč rešili za manje od pola sata, pogocima Andrića, Škrbića i Pejovića. Sredinom drugog poluvremena Cuckić iz penala i Šalipur autogolom su dotukli tim iz Pećinaca.

I Spartak je sjajno krenuo te pogocima Mrkele i Bogunovića stekao 2:0 u prvih 35 minuta. Milić iz slobodnog udarca smanjuje u nadoknadi vremena, da bi dva minuta pre kraja gosti uspeli i da izjednače. Međutim, samo 60 sekundi kasnije Farkaš donosi pobedu Spartaku.

Najmanje uzbuđenja bilo je u Jagodini, meč je rešen u 15. minutu golom bivšeg igrača BSK-a Savkovića.

Kup Srbije, osmina finala (sreda):
Voždovac – Partizan 0:1 (0:1)
Umaru 29
OFK Beograd – Donji Srem 5:0 (3:0)
Andrić 4, Škrbić 14, Pejović 27, Cuckić 71p, Šalipur 78ag
Spartak – Bežanija 3:2 (2:1)
Mrkela 16, Bogunović 35, Farkaš 89 – Milić 45+1, 88
Jagodina – BSK Borča 1:0 (1:0)
Savković 15

Kasnije:
15:00 Vojvodina – Inđija
16:30 Napredak – Radnički Niš
17:00 Crvena zvezda – Borac
17:00 Javor – Čukarički

Uživo:

Vračar: Voždovac je protiv srpskog šampiona meč počeo sa po trojicom defanzivaca i napadača, koje predvode bivše vedete crno-belih Marko Jovanović (štoper i kapiten "Zmajeva"), te Nenad Marinković.

S druge strane, Ljubinko Drulović je izveo najjači sastav na teren, sa Brašancem, Babovićem, Ninkovićem, Živkovićem i Umaruom. Na gol se vratio Živko Živković.

Karaburma: Prvi do vođstva stigao je OFK Beograd. Komnen Andrić je u četvrtom minutu nakon prijema grudima savladao golmana Donjeg Srema. Nakon desetek minuta "romantičari" su duplirali vođstvo. Dva gola prednosti doneo je Miljan Škrbić.

Jagodina: Još jedan domaćin je stigao do prednosti. U 15. minutu Mile Savković je zatresao mrežu svog bivšeg kluba BSK-a

Subotica: Nastavlja se dominacija domaćina, Andrej Mrkela je doneo vođstvo Spartaku protiv Bežanije u 16. minutu.

Vračar: Nema uzbuđenja na stadionu Obilića, Partizan preko Ninkovića i Živkovića pokušava da stvori šansu Umaruu, ali je Kamerunac dobro pokriven. S druge strane, domaćin pokušava udarcima sa distance.

Sredinom poluvremena tešku povredu doživeo je desni bek Partizana Miroslav Vulićević, koji je doživeo tešku povredu desne ruke!

Karaburma: Nije prošlo ni pola sata igre OFK je stigao do 3:0. Aleksandar Pejović postigao je fantastičan gol kojim je verovatno dotukao goste iz Pećinaca.

Vračar: Nekoliko minuta nakon stravične povrede Vulićevića Paratizan je poveo. Ninković je sjajno otvorio kontranapad te fantastičnim centaršutem desnom spoljnom proigrao Abubakara Umarua koji je glavom zatresao mrežu.

Subotica: Deset minuta pre poluvremena Spartak je duplirao vođstvo protiv BSK-a pogotkom Miloša Bogunovića. Ipak, u nadoknadi vremena gosti iz Beograda se vraćaju u igru i smanjuju na 2:1, sjajnim golom Marka Milića iz slobodnog udarca.

Drugo poluvreme: Bez uzbuđenja na Vračaru u nastavku meča, Partizan je kontrolisao igru i tražio šansu da duplira vođstvo, ali je Voždovac dobro odolevao. Ni na ostalim terenima nema promene rezultata

Karaburma: Konačno, sredinom drugug dela igra postignut je prvi gol. OFK Beograd je stigao do 4:0 protiv Donjeg Srema, preko Nikole Cuckića iz penala. Nekoliko minuta kasnije "pukla je petarda", štoper gostiju Bojan Šalipur je postigao autogol.

Subotica: Dva minuta pre kraja usledio je šok za domaćina, igrači Bežanije uspevaju da izjednače rezultat i stignu na korak od penala. Međutim, samo 60 sekundi kasnije defanzivac Spartaka Daniel Farkaš uspeva da obraduje "golubove" i odvede Subotičene među osam najboljih ekipa u takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve