Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2015.

22:00

Vardi rekorder: Oduševljen sam

Fudbaler Lestera Džejmi Vardi rekao je da je srećan zbog rekorda u Premijer ligi i da je nerešen rezultat u utakmici protiv Mančester Junajteda najpravedniji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Lester i Mančester Junajted su večeras odigrali nerešeno 1:1, a Vardi je postigao prvi gol na utakmici i postao rekorder Premijer lige, pošto je u 11 uzastopnih utakmica postigao golove.

"Oduševljen sam što sam postigao gol, ali razočaravajuć je način na koji smo primili pogodak jer smo mogli da osvojimo sva tri boda. Ali, moglo je da bude i drugačije, pa mislim da je remi pravedan rezultat. Osvojili smo bod protiv veoma dobre ekipe", rekao je Vardi posle utakmice, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je naveo da nije razmišljao o rekordu.

"Razmišljao sam samo o svakoj narednoj utakmici, a ne o rekordu, pošto bi to uticalo na moje nastupe, ali i nastupe ekipe, a to je poslednje što sam želeo. O tome mogu da razmišljam kod kuće, ali kad zakoračim na teren trebalo bi da sam koncentrisan samo na fudbal. To sam i radio, a tako ću i nastaviti. Radujem se narednoj utakmici protiv Svonsija", istakao je 28-godišnji napadač.

Nijedan fudbaler u istoriji Lestera nije postigao 14 golova u jednoj sezoni u Premijer ligi, a Vardi je to učinio u prvih 14 kola i ima još 24 utakmice da uveća taj rekord.

Fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajštajger, koji je izjednačio na 1:1, rekao je da njegova ekipa mora još da napreduje.

"Moj gol je došao u pravo vreme, pre poluvremena, ali razočarani smo jer nismo pobedili. Imali smo nekoliko šansi u drugom delu utakmice, ali nije lako igrati protiv Lestera ove sezone. Morali smo da napravimo više šansi, moramo da napredujemo", rekao je Švajnštajger.

Lester je prekinuo niz od četiri pobede i prepustio je prvo mesto Mančester sitiju. Obe ekipe imaju po 29 bodova, a Mančester junajted na trećem mestu ima bod manje.

"Zašto bismo bili srećni bodom? Mi smo Mančester Junajted. Kada dođemo u Lester moramo da pobedimo. Srećan sam što sam konačno postigao gol. Čestitam Vardiju na rekordu", dodao je nemački reprezentativac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve