Nova vest
Fudbal

Subota, 21.11.2015.

15:37

Švajnštajger spasao Junajted u 91'

Mančester Junajted savladao je Votford 2:1, golom u nadoknadi vremena nagostovanju na Vikaridž roudu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

"Crveni đavoli" su bez klasičnog napadača slavili pogotkom Bastijana Švajnštajgera uz pomoć Troja Dinija, u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Junajted je nadigrao domaćina, kontrolisao meč od početka, te poveo sjajnim prvencem Memfisa Depaja u 11. minutu. Ipak, tri minuta pre kraja Markos Roho je povlačio rivla za dres u svom kaznenom, a kapiten donaćina Dini je izjednačio iz penala.

Velikan iz Mančestera je bar na nekoliko sati preuzeo prvo mesto u Premijer ligi sa 27 bodova, posle druge uzastopne pobede.

Junajted ima bod više od gradskog rivala Sitija, koji od 18:30 dočekuje Liverpul u derbiju kola, te Arsenala, koji od 16h gostuje Vest Bromvič Albionu u Birmingemu.

Votford je poražen drugi put u nizu, nakon serije od dve poede, pa je pao ostao na 11. poziciji sa 16 bodova, koliko ima i Stouk Siti

Junajted je uprkos izostanku trojice napadača (Runi, Marsijal, Vilson) dobro počeo ofanzivno meč, te poveo već posle prve konkretnije akcije.

Ander Erera je poslao sjajan centašut sa desne strane pred peterac Votforda, a Depaj pobegao štoperima domaćina i volej udarcem postigao prvi gol u dresu velikana sa Old Traforda.

Desetak minuta kasnije gosti ostaju bez asistent gola Erere, koji se požalio na povredu zadnje lože, ali i bez njega Junajted nastavlja da kontroliše meč.

Votford je svoju šansu tražio iz kontranapada, uglavom preko Igaloa, koji pet minuta pre kraja donosi penal domaćinu, Roho je oborio napadača povlačenjem za dres.

Kapiten Votforda Dini je bio siguran sa bele tačke, pa se očekivao kiks Junajteda. Ipak, u nadoknadi vremena Švajnštajger je pokupio odbitak i uz pomoć Dinija doneo pobedu.

Premijer liga, 13. kolo:
Votford – Mančester Junajted 1:2 (0:1)
Dini 87p – Depaj 11, Švajnštajger 90+1

Kasnije:
16.00h Čelsi – Norič
16.00h Everton – Aston Vila
16.00h Njukasl – Lester
16.00h Sautempton – Stouk
16.00h Svonsi – Bornmut
16.00h Vest Bromvič – Arsenal
18.30h Mančester Siti – Liverpul

Nedelja:
17.00h Totenhem – Vest Hem

Ponedeljak:
21.00h Kristal Palas – Sanderlend

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve