Nova vest
Fudbal

Petak, 13.11.2015.

23:16

Nemci pali u Parizu, Belgija srušila Italiju

Pobede Francuske nad Nemačkom, Belgije nad Italijom i Španije nad Engleskom obeležile su prijateljske mečeve nacionalnih selekcija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Kombinovani tim prvaka sveta Nemaca potpuno je nadigrana od strane Francuza sa 2:0, dok su Španci u poslednjih 20 minuta istim rezultatom srušili Engleze u Alikanteu.

Italija je povela u Briselu, ali su Belgijanci preokretom na 3:1 potvrdili zašto su prvi na FIFA rang listi. Pobedili su još Holandija, Slovačka, Turska, Poljska i Severna Irska, a novi debakl doživela Grčka.

Derbi u Parizu ostao je u senci terorističkog napada u kojem je poginulo više od 60 osoba, a tokom meča su se mogle čuti i eksplozije u blizini stadiona u San Deniju.

Nemci su eksperimentisali sa timom u Parizu, ali to nimalo ne umanjuje trijumf domaćina budućeg Evropskog prvenstva.

"Trikolori" su kontrolisali meč na San Deniju, te poveli u finišu poluvremena golom Olivijea Žirua, posle fantastičnog solo prodora Antonija Marsijala po levoj strani.

Pobedu domaćina potvrdila je Žiruova rezerva, golgeter iz Meksika Andre-Pjer Žinjak je iskoristip proigravanje Bleza Matuidija pet minuta pre kraja meča.

Antonio Kandreva je već u trećem minutu doneo vođstvo Italiji na stadionu Kralj Boduin, ali je samo deset minuta kasnije Kevin de Brujne pronašao Jana Vertongena za izjednačenje.

Usledila je žestoka borba u narednih sat vremena, da bi domaćin u poslednjih 15-ak minuta srušio "Azure". Sjajni De Brujne je preokrenuo rezultat u 74. minutu, a veliki trijumf "Crvenih đavola" potvrdio Miču Batšuaji, osam minuta pre kraja.

Englezi su bili potpuno podređeni u Alikanteu, ali su dobro odolevali "Crvenoj furiji više od 70 minuta.

Međutim, 18 minuta pre kraja bunker "Gordog Albiona" je spektakularnim golom probio Mario Gašpar, da bi trijumf šest minuta pre kraja potvrdio Santi Kasorla.

Arjen Roben je sa dva gola doneo Holandiji pobedu u Velsu 3:2, Robert Levandovski je bio dvostruki strelac u trijumfu Poljske nad Islandom 4:2 posle preokreta, dok je Luksemburg naneo novi sramotan poraz Grčkoj.

Prijateljske:
Katar – Turska 1:2
Luksemburg – Grčka 1:0
Češka – Srbija 4:1
Belgija – Italija 3:1
Poljska – Island 4:2
Severna Irska – Letonija 1:0
Slovačka – Švajcarska 3:2
Španija – Engleska 2:0
Vels – Holandija 2:3
Francuska – Nemačka 2:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve