Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.11.2015.

21:59

Del Boske: Kosta nam je potreban

Selektor Španije Visente del Boske rekao je da će napač Čelsija Dijego Kosta imati važnu ulogu u državnom timu, uprkos lošoj formi Brazilca u svom klubu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Beta/AP

Kosta je prošle godine izabrao da igra za reprezentaciju Španije, a ne za Brazil i očekivalo se da će pružiti igre kakve je pružao u Atletiko Madridu i u prvoj sezoni u Engleskoj.

On je, međutim, za Španiju do sada igrao devet utakmica i postigao jedan gol i to u utakmici protiv Luksemburga (4:0), a slično igra ove sezone i za Čelsi, za koji je u 15 mečeva postigao tri gola.

Del Boske je u izjavi za britanski Gardijan rekao da Kosta dobro radi i da je koristan ekipi i odbacio je tvrdnje da Kostin stil ne odgovara igri španske reprezentacije.

On je nagovesto da će Kosta biti jedan od trojice napadača koje će povesti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kome će Španija pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu.

"Naša sredina terena je dobra na lopti, pa nam trebaju napadači koji će napraviti prostor, koji mogu dobro da se kreću, napadaju odbranu a to Dijego radi. Kako nam on može škoditi? Treba nam. Do sada s njim nismo imali mnogo sreće, ali nije tačno da ne odgovara našem stilu", rekao je Del Boske.

"Sada možemo da biramo između Dijega, Alvara Morate i Paka Alkasera. U principu, to su trojica napadača na koje u budućnosti računamo", dodao je on.

Španija će u petak u Alikanteu igrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske, a četiri dana kasnije u Briselu protiv Belgije.

Del Boske je pozvao Kostu u tim za te utakmice, ali ga je prošlog meseca izostavio iz ekipe za mečeve protiv Liksemburga i Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve