Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.10.2015.

22:13

Drulović: Sa Augzburgom za 'evropsko proleće'

Trener Partizana Ljubinko Drulović rekao je da je Atletik Bilbao u ovom trenutku bio prejak rival za njegov mladi tim.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Kada se izgubi, ne mogu da budem zadovoljan. Ušli smo u meč sa previše respekta, nismo bili kvalitetni u završnici. Bilbao je iskusna ekipa, igra u jakoj ligi i na najbolji način je to pokazao. Generalno, sve je otvoreno i moramo da dignemo glavu. Sve zavisi od nas, u igri smo”, rekao je Drulović.

Crno-beli su posle dva trijumfa u grupnoj fazi Lige Evrope poraženi na svom stadionu u Humskoj od Baskijaca – 2:0 (1:0).

Drulović je dodao da se videlo odsustvo iskusnih povređenih prvotimaca, ali je i pored toga pohvalio mlade igrače.

"“Poznato je da je igralo dosta mladih igrača protiv jakog tima, zbog čega su nam falili iskusniji. Ne mogu da budem nezadovoljan njihovom igrom, jer su dali maksimum. Određenim igračima falilo je ritma pošto su odigrali malo utakmica. Lukić je odigrao odlično i pred njim je lepa budućnost, a zadovoljan sam i igrom Petrovića i Vulićevića”", istakao je Drulović.

Partizan i Bilbao dele prvo mesto na tabeli sa šest bodova, dok tri manje imaju Augsburg i AZ Alkmar.

"“Možda bi bilo bolje da je u Alkmaru bio remi. Augzburg se vratio u igru i biće neizvesno do kraja. Imamo dva gostovanja i bilo bi dobro da osvojimo bodove u Španiji i Holandiji. Najverovatnije će utakmica protiv Nemaca biti odlučujuća”", zaključio je Drulović.

Trener Atletik Bilbaa Ernesto Valverde istakao je da je njegov tim odigrao savršen meč i da je zasluženo slavio.

"“Odigrali smo veoma dobro, imali ozbiljan pristup i dali sve od sebe. Možda smo ranije mogli da postignemo drugi gol, posle kojeg bi sve bilo znatno lakše. Bilo je teško i srećni smo zbog pobede. U potpunosti smo dominirali i ova pobeda će nam puno značiti u nastavku takmičenja”", kazao je Valverde i pohvalio Benjata Ečeberiju, strelca i najboljeg pojedinca meča.

Partizan u narednom kolu L grupe Lige Evrope igra za 14 dana protiv istog rivala u Bilbau.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve