Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2015.

19:51

Rusija na EP, Šveđani idu u baraž

Fudbaleri Rusije plasirali su se na Evropsko prvenstvo pobedom nad Crnom Gorom, dok Švedskoj nije pomogao trijumf nad Moldavijom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Rusija je u poslednje kolo kvalifikacija ušla sa dva boda više u odnosu na Švedsku i uspela da ih zadrži pobedom nad Crnogorcima od 2:0.

Ekipa koju vodi Leonid Slutskij praviće društvo Austriji iz grupe G, koja je sa 3:0 dobila Lihtenštajn i tako kvalifikacije završila sa 28 od mogućih 30 bodova.

Šveđanima, koji su takođe rezultatom 2:0 savladali Moldavce, za utehu ostaje baraž u kojem nisu imali sreće prošlog puta protiv Portugala.

Ibrahimović i družina nadali su se da Crna Gora može da iznenadi Rusiju u Moskvi i pomogne im da se direktno nađu u Francuskoj, ali se to nije desilo. Ekipa trenera CSKA potpuno je sazrela otkad je on zamenio Fabija Kapela i već u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika.

Posle nekoliko uvodnih šansi Oleg Kuzmin je načeo mrežu golmana Ignjatovića kada se snašao u maniru vrhunskog napadača. Pobegao je čuvaru na desnoj strani, Igor Denisov mu je poslao dubinsku loptu, a on je iz prve uklizao i prosledio je pored čuvara mreže.

Neposredno pre gola Staniša Madnić imao je šansu da postigne prvenac u novom dresu, da bi Rusija postavila konačan rezultat samo četiri minuta kasnije. Vladimir Rodić, još jedan igrač koji nije imao mesta u selekciji Srbije, zakasnio je sa startom i u kaznenom prostoru oborio Kombarova koji je bio brži, a sudija Sven Edvar Moen pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kokorin.

Artjem Dzjuba promašio je stopostotnu priliku do kraja poluvremena, dok su Širokov i Kuzmin bili neprecizni u drugom delu igre, pa je na kraju ostalo 2:0 za domaće.

Šveđani su u Solni takođe krenuli izuzetno ofanzivno u želji da što pre stignu do gola. Na početku su promašivali Zlatan Ibrahimović i Džon Guideti, ali se napadač Pari Sen Žermena ispravio već u 24. minutu.

Fenomenalno dodavanje uputio mu je Lustig, Ibra je prihvatio loptu i šmekerski zaobišao golmana Čebanua, a potom je ćušnuo u mrežu. Do odmora nije bilo pogodaka, a trijumf domaćih potvrdio je Zengin u trećem minutu nastavka.

On je uputio divan lob i prebacio nekoliko odbrambenih igrača Moldavije, uključujući i golmana, koji je prethodno kratko izbio loptu glavom posle izletanja.

Očekivalo se da Austrija odmori u poslednjem kolu kvalifikacija, ali je selektor Keler izveo najjači tim protiv Lihtenštajna. U 12. minutu Arnautović je načeo goste, da bi ih Janko dokusurio početkom drugog poluvremena.

Austrijanci su trenutno najbolja ekipa kvalifikacija sa 28 od 30 mogućih bodova, a jedino Engleska ima šansu da bude maksimalna, ukoliko večeras savlada Litvaniju u gostima.

Grupa G:
Austrija – Lihtenštajn 3:0
(Arnautović 12, Janko 54, 57)
Rusija – Crna Gora 2:0
(Kuzmin 33, Kokorin 37p)
Švedska – Moldavija 2:0
(Ibrahimović 24, Zengin 48)

Tabela:
1. Austrija 10 9 1 0 22:5 28
2. Rusija 10 6 2 2 21:5 20

3. Švedska 10 5 3 2 15:9 18
4. Crna Gora 10 3 2 5 10:13 11
5. Lihtenštajn 10 1 2 7 2:26 5
6. Moldavija 10 0 2 8 4:16 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve