Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2015.

15:50

Momak koji je spavao s loptom

Penaldo. Šteta, neču videti kako izvodi penale. A ja se baš spremio da idem na stadion da urlam, Penaldo!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Zna se ko je najbolji. Ma ko ga šiša, i onako samo pada i maše rukama tražeći penal. Vi ste kupili karte za nalickanog, a ne za naše momke...

Ovo su samo neki od komentara na vest da jedan od najboljih fudbalera u istoriji, ipak ne dolazi u Beograd. Kapiten Portugala iskoristio je činjenicu da je njegov tim još jedne kvalifikacije završio veoma uspešno, rutinskim osvajanjem grupe i plasmanom na EURO u Francusku naredne godine. Odlučio je da se ne pojavi u Humskoj 1 na duelu sa Srbijom i bude što spremniji za izazove koji mu predstoje u Real Madridu jer sezona tek što je počela.

Da ne bude zabune, čarke i međusobna peckanja između rivala jedni su od ’postulata’ svega što fudbal predstavlja, ali čini se, naravno, ne samo u Srbiji, da ne mali deo ljubitelja fudbala ne shvata koliki je trag zapravo momak sa ostrva Madeira ostavio u istoriji ove divne igre.

Međutim, suštinski problem ne leži u samim komentarima kojih ima na svakom ’ćošku’, niti u njihovom sadržaju, nego u utisku da su ljudi prestali istinski da gledaju fudbal. ’Modernizacijom’ fudbala postalo je relevantno koliko novca igrač zarađuje, koliko automobila poseduje, kako se oblači, koji gel koristi, da li ’voli’ tuđe supruge, pre nego koliko golova je postigao, kilometara pretrčao, utakmica rešio, ’puštajuči krv’ zbog dresa koji nosi...

Priču o životu i karijeri Kristijana Ronalda pročitajte u temi Nemanja Đorđevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve