Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2015.

12:00

Stojković: Počeli smo da igramo kako znamo

Golman Srbije Vladimir Stojković ocenio je da je njegova ekipa počela da igra kako ume i da je spremna za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Starsport

"Bitno je da smo počeli da igramo kako umemo, da smo vratili neophodno samopouzdanje i da smo spremni za sledeće kvalifikacije", rekao je Stojković novinarima.

Srbija neće igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, pošto je zauzela četvrto mesto u Grupi I, a u poslednjem kolu kvalifikacija u nedelju uveče u Beogradu je izgubila od Portugala sa 1:2.

"Bili smo bolji, pokazali zube i odigrali najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama. Izostao je samo rezultat, ali, hvala Bogu, pa u ovom momentu to i nije toliko bitno", kazao je Stojković.

Reprezentacija Srbije neće igrati takmičarske utakmice do septembra, kada će protiv Irske početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Biće jakih prijateljskih utakmica u novembru, martu i junu, selektor će sve to držati kako treba i polako ćemo se spremati za ono što je najbitnije, a to je septembar sledeće godine", kazao je Stojković.

On se pred kraj susreta sa Portugalom povredio posle duela s napadačem portugalske selekcije Ederom, kada je morao da ukliza kako bi sprečio pogodak gostiju.

"U poslednjem momentu sam hteo da spasem loptu, sudarili smo se i dobio sam udarac, ništa više, sva sreća", naveo je golman izraelskog kluba Makabi iz Haife.

Srbija će početak narednog kvalifikacionog ciklusa dočekati bez Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova, koji su na utakmici s Portugalom dobili crvene kartone.

"Sve je to bilo u žaru borbe, ne može ništa da se zameri igračima. Da će nam nedostajati, sigurno hoće, ali šta ćemo... Daleko su još kvalifikacije, biće sve u redu", rekao je Stojković.

Srpska reprezentacija je završila kao četvrta u Grupi I kvalifikacija za kontinentalni šampionat sa četiri boda, ispred Jermenije, a iza Portugala, Albanije i Danske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve