Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.10.2015.

21:50

Na Kosovu slave plasman Albanije na EURO

Pobedu Albanije nad Jermenijom posle kojeg se plasirala na EURO 2016. godine, pratilo je oko hiljadu građana Kosova koji pobedu slave na ulicama Prištine.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Odmah nakon poslednjeg zvižduka sudije na utakmici, u Prištini se mogao videti vatromet koji je dolazio iz raznih delova grada.

U blizini Grand hotela Prištine utakmicu je pratilo oko hiljadu građana Kosova, navijača Albanije, koji su posle svakog gola uzvicima i zvižducima izražavali radost zbog nade da se Albanija pobedom prvi put posle 70 godina od postojanja fudbalske reprezentacije kvalifikuje za jedno veliko međunarodno takmičenje.

Posle završetka utakmice, mnogi od njih su reporterima izjavljivali da se danas ostvario san mnogobrojnih albanskih sportista, ne samo iz Albanije, već i svih krajeva u kojima žive Albanci.

Kosovski Albanci, kazali su oni, imaju još više razloga da se raduju jer više od polovine albanske reprezentacije čine igrači poreklom sa Kosova.

Ulicama Prištine se čuju sirene vozila koja na krovovima imaju albanske zastave.

Fudbalska reprezetacija Albanije izborila je direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto je u utakmici poslednjeg, osmog kola Grupe I na gostovanju savladala Jermeniju sa 3:0.

Selekcija Albanije povela je autogolom Kama Hovhanisjana u devetom minutu, da bi Berat Đimsiti u 23. povisio na 2:0, a konačan rezultat postavio je Armando Sadiku u 76.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve