Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.10.2015.

12:20

‘Orlovi’ za čast na oproštaju od kvalifikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije od 18 časova dočekuju na stadionu Partizana selekciju Portugala u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Ta utakmica je bez ikakvog rezultatskog značaja, pošto su ‘Orlovi’ odavno izgubili šanse da se nađu u Francuskoj, a Portugalci su obezbedili prvo mesto i direktan plasman.

Tim duelom biće stavljena tačka na još jedan neuspešan ciklus kvalifikacija srpskih fudbalera, tokom kojih je u pojedinim trenucima fudbal bio u drugom planu.

Na klupi ciklus je započeo Dik Advokat, a završiće ga Radovan Ćurčić, a ‘Orlovi’ u konkurenciji Portugala, Danske, Albanije i Jermenije nisu imali šanse da se nađu u Francuskoj. Na sedam utakmica ostvarili su samo dve pobede – nad Jermenijom i Albanijom i sada imaju samo četiri boda, pošto su im zbog nereda na utakmici sa Albanijom oduzeta tri boda.

Portugal je na samom čelu sa 18 bodova, a pored Kristijana Ronalda i njegovih saigrača direktno će u Francusku otići ili Danci ili Albanci. Konačna odluka pašće u duelu između Jermenije i Albanije, koji se igra takođe od 18 časova. Danska trenutno ima bod više od Albanije, ali se više ništa ne pita jer je kvalifikacije završila.

Sama činjenica da su pobedom nad Danskom u četvrtak obezbedili svoje mesto na Šampionatu ‘Starog kontinenta’, omogućila je Portugalskom timu da raspusti svoje najbolje igrače. Tako u Srbiji nisu doputovali Ronaldo, Tijago i Rikardo Karvaljo, a naš tim biće slabiji za kapitena Branislava Ivanovića, koji neće moći da nastupi zbog povrede.

Selektor Ćurčić i njegovi igrači složni su u oceni da žele pobedu protiv jakog Portugala, s ciljem da im da krila pred naredne kvalifikacije – za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Ova utakmica ništa neće rešiti, ali je veoma bitno da sebi dokažemo da možemo da igramo dobro. Portugal je odlična ekipa i biće veliki izazov. Neophodno nam je da dobijemo samopouzdanje pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo”, rekao je Matić, čije je igranje u duelu sa Portugalom i dalje pod znakom pitanja zbog povrede.

Ćurčić je istakao da su se njegovi igrači emotivno ispraznili posle pobede nad Albanijom sa 2:0 u četvrtak, u Elbasanu, ali da to ne sme da bude izgovor.

Svaka pobeda nam znači i uradićemo sve što možemo da izledamo dobro na terenu i pobedimo Portugal. To će biti izazov, jer je Portugal među pet najboljih reprezentacija u Evropi. Već duže nismo imali dobre rezultate i vraća se vera u ovu reprezentaciju posle pobede nad Albanijom”, naglasio je Ćurčić.

S druge strane, selektor Portugala Fernando Santoš istakao je da je veoma iznenađen što Srbija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Srbija je veoma kvalitetna ekipa, iskreno sam mislio da će se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo. Desilo se da nije, ali ima odlične igrače koji žele treću uzastopnu pobedu”, rekao je Santoš, “Nama svaka utakmica nešto znači, igramo za svoju zemlju i to je najbitnije”.

Santoš je istakao da Portugalci neće biti favoriti u Francuskoj, ali da im je titula evropskog šampiona cilj.

Ne smatram da je Portugal favorit, ali nam je cilj da budemo šampioni Evrope. Kod kuće se uvek suočavamo sa pesimizmom u javnosti, ali smo bili prvi u kvalifikacijama i imamo šanse da se borimo za trofej ako ispravimo neke stvari”, istakao je Santoš.

Na terenu će se u nedelju naći i reprezentacija Danske, koja od 20.45 dočekuje Francusku u prijateljskoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve