Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.10.2015.

23:03

Ljajić: Nisu važni strelci, već srce na terenu

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je veoma zadovoljan pobedom u Albaniji koja, kako je rekao „daje mir njegovoj ekipi“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Srbija je pobedila Albaniju u Elbasanu sa 2:0 u pretposlednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija je još ranije izgubila šansu za plasman na završni turnir, ali bi ovaj trijumf mogao da bude najava boljih igara Srbije.

„Mi smo znali šta hoćemo. Mislim da ovo nije plod rada u ova tri dana. Mi smo u procesu stvaranja i trebala nam je ovakva pobeda da dobijemo mir“, rekao je Ćurčić za RTS posle meča.

On je dodao da oseća veliko zadovoljstvo.

Veliko je zadovoljstvo. Igrači pod velikim pritiskom, stručni štab je pod pritiskom posle neuspešnih kvalifikacija. Ali, imamo mnogo problema za Portugal, povrede Matića i Ivanovića, ne znam kako ću da sastavim tim. Ovog trenutka stavljamo ovu utakmicu ad akta i okrećemo se Portugalu“, dodao je Ćurčić.

Kapiten Branislav Ivanović je zbog povrede ranije morao da završi meč.

„Obe ekipe su bojažljivo ušle u utakmicu. Mislim da smo preuzeli kontroplu, imali smo više od igre i zaslužili smo pobedu. Ovo je velika pobeda, bez obzira što nismo imali šanse za plasman. Ova pobeda može da bude prekretnica za ovu ekipu“, rekao je Ivanović.

Adem Ljajić je asistencijom i golom rešio meč u finišu.

"Nije važno ko daje golove, već da smo ostavili srce na terenu. Bili smo bolji, oni su se branili. Odlučili smo utakmicu u poslednjih pet minuta. Kolarov je postigao fantastičan gol, a posle sam i ja na sreću bio strelac. Imali smo volju pre utakmice, znali smo da će biti veliki pritisak. Ostvarili smo sve što smo zacrtali", rekao je on.

"Ovo je dobar putokaz za kvalifikacije, svaka utakmica je bitna. Imamo kvalitet i možemo da se nosimo sa svakom ekipom ali moramo da budemo pravi, da treniramo dobro i pokažemo maksimum na terenu", dodao je Ljajić.

Takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija će završiti u nedelju protiv Portugala od 18.00 časova na stadionu Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve