Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.10.2015.

22:14

Babović: Ovakvu bljuvotinu nikad nisam čuo

Fudbaler Partizana Stefan Babović rekao je da ne želi da se pravda zbog reakcije na meču sa Čukaričkom kada je navijačima pokazao srednji prst.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Partizan je u burnom meču poražen od Čukaričkog u ponedeljak sa 1:0 u Humskoj iako je imao dva penala i igrača više, a jedan penal promašio je upravo Babović.

Vezni fudbaler se stoga našao na meti navijača koji mu je dobacio: „Oteli su ti oca, daće Bog da ti otmu i sina.“

Babović se zatrčao ka ogradi, neprimereno je reagovao, ali su ga saigrači brzo smirili i nije došlo do većeg incidenta.

“Uopšte ne želim da se pravdam, niti imam potrebu siguran sam da bi svako ko je Srbin tako postupio da je na mom mestu. Za ovih 10 godina sam se naslušao svega sa tribina, ali ovakvu bljuvotinu nikada nisam čuo. Nisam mogao ni želeo da istrpim tako nešto. To je sramota pojedinca koji misli da je navijač Partizana. Sa jedne strane se traži kultura od igrača, a sa tribina stižu ovakve uvrede. Pojedinci bi trebalo da se zapitaju i pogledaju predstavu Dragana Bjelogrlića ‘Dobro pamtim sve’”, rekao je Babović, a prenose Novosti.

Babović ističe da bi navijači svoje frustracije trebalo da ostave kod kuće.

“Ovo je alarm koji poziva sve da se zadržimo na sportu. Frustracije bi trebalo ostaviti kod kuće, najlakše je krivicu tražiti u drugom. Vređanje je počelo već u 15. minutu, to su pojedinci koji i ne vide fudbal, već samo džak para na terenu, pa se rukovode po principu - udri po džaku. Nisam ja birao gde ću da se rodim i pod kojim prezimenom, ali sam ponosan na to što sam i na svoju familiju.”

Svestan je kapiten Partizana da su partije koje ekipa pruža u Superligi ispod svih očekivanja, ali želi da razdvoji kritiku od uvreda.

“Godina koju imamo na planu borbe za titulu u Srbiji je za svaku kritiku, ipak bi trebalo imati u vidu da mi nismo Real Madrid. Kada pobeđujemo u Srbiji i osvajamo titule, onda svima smeta slab rezultat u Evropi. Sada kada je obrnuto ide druga priča. Da li Partizan može da dovede bolje igrače koji će biti uspešni na svim frontovima? Ne znam, ali ti bolji igraju tamo gde igraju. Pobedili smo posle šest godina u Evropi, prvi put u Nemačkoj i onda se dese ovakve stvari. Moramo da dođemo do sportske kulture da se i nama dogode aplauzi kao igračima Augzburga kada su izgubili od kluba koji je za njih tamo neki iz Srbije”, zaključio je Babović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve