Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2015.

21:44

Zagorčić: Liga Evrope uzela danak

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je da je pobeda nad OFK-om neophodna njegovim fudbalerima kako bi izašli iz krize i stekli neophodno samopouzdanje.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Vojvodina će igrati protiv OFK Beograda nakon tri vezane utakmice bez pobede u srpskom prvenstvu.

Ekipa iz Novog Sada je peta na tabeli sa 17 bodova, osam više od narednog rivala, koji je na 14. mestu.

"Očekivali smo da ćemo osvojiti više bodova, ali nažalost nismo uspeli. Učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope je očito ostavilo traga na ekipu, ali svi su svesni šta nam ova utakmica znači i koliko nam je bitna pobeda, koja je potrebna da izađemo iz negativnog perioda i verujem da bismo, u tom slučaju, već od subote svi razmišljali drugačije", rekao je Zagorčić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Zagorčić je naveo da ga ne plaši to da imperativ pobede može negativno da deluje na bilo koga u ekipi.

"Imperativ pobede postoji pred svaku našu utakmicu. Zna se šta su želje, ali i obaveze svih nas u ovom klubu, kako bismo na kraju sezone ponovo izborili plasman na evropsku scenu", kazao je Zagorčić.

On je najavio promene u timu u odnosu na prethodno kolo. Prema njegovim rečima, zdravstveni bilten Vojvodine se polako popravlja, iako je još neizvestan nastup Darka Puškarića i kapitena Nina Pekarića.

Zagorčić je istakao da 14. mesto na tabeli OFK Beograda ne treba da zavara i da njegovi igrači moraju da daju maksimum kako bi pobedili.

Fudbaler Vojvodine Danilo Sekulić ocenio je da je susret sa OFK Beogradom prava prilika da se počne pobednička serija novosadske ekipe.

"Očekujem da izađemo iz krize u koju smo zapali. Međutim, kao što ni ta kriza nije došla ođednom, tako nije bilo realno očekivati ni da izađemo iz nje tako brzo i lako. Trebalo je dosta vremena i treninga da se podigne forma i mislim da smo sada konačno uspeli u tome. Sada je pravo vreme da pokažemo zašto smo Vojvodina i zašto zaslužujemo visok plasman", rekao je Sekulić.

Utakmica između Vojvodine i OFK-a na programu je u subotu od 15.00 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, u 12. kolu Superlige Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve