Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2015.

19:55

Del Pjero: Razmišljam o trenerskoj karijeri

Legendarni kapiten Juventusa Alesandro Del Pjero rekao je da razmišlja o početku trenerske karijere, ali da još uvek nije doneo konačnu odluku.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

"Da me je neko pitao pre tri godine rekao bih ne. Međutim, sada već ozbiljno razmišljam o trenerskom poslu. U Italiji posle 20 godina imate samo jednu viziju fudbala i ona je zaista sjajna. Želim da razmišljam još neko vreme pre nego što odlučim da li je to pravi put za mene", rekao je legendarni 40-godišnji Del Pjero.

'Pinturikio' je 19 sezona nosio dres 'Stare dame', pre nego što je 2012. godine otišao u Sidnej, dok je prethodnu sezonu igrao za indijski Delhi.

Ostaće upamćen kao najbolji strelac kluba sa 290 golova, ali i kao čovek sa najviše nastupa za klub iz Torina – 705.

Sa Juventusom ima osvojenih šest titula šampiona Italije, Ligu šampiona, Kup i četiri Superkupa Italije, UEFA Superkup i Intertototo Kup.

Status legende kluba definitivno je zaslužio kada je Juventus posle afere 'Kalčopoli' u vezi sa nameštanjem utakmica izbačen u Seriju B, a Del Pjero je ostao u timu i vodio ga do povratka u elitu, zajedno sa Đanluiđijem Bufonom.

Za reprezentaciju Italije zabeležio je 91 nastup, postigao 27 golova i bio deo ekipe koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve