Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2015.

16:12

Zapostavljeni heroj Partizana – Živko Živković

Partizan je postigao šest golova u dva meča Lige Evrope, što se retko dešava, pa su u centru pažnje ove jeseni napadači.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Međutim, jednako zaslužan za trijumfe nad AZ Alkmarom i Augzburgom, posebno nad nemačkim klubom, bio je i golman.

Živko Živković je nepravedno ostao u senci Abubakara Umarua i prezimenjaka Andrije, koje je UEFA proglasila najboljim igračima prva dva kola.

Momak iz Užica, koji je bio kritikovan zbog slabije forme početkom sezone, dominirao je u Augzburgu zabeleživši čak 13 odbrana, što je retkost, posebno u slučajevima kada tim golmana koji ostvari takav učinak pobedi.

Živković je tokom 90 minuta dozvolio samo jednom igračima bundesligaša da ga savladaju, i to u situaciji kada nije ni imao izglednu mogućnost da interveniše, jer je Raul Bobadilja ostao potpuno sam na desetak metara od gola posle duplog pasa sa Halilom Altintopom.

U međuvremenu je Partizanov golman izluđivao igrače Augzburga, posebno jedinog strelca Bobadilju kojem je zaustavio još dve stopostotne šanse.

Pjotru Trohovskom i Dong-von Điju je odbranio po dva šuta, a po jednom je zaustavljao pokušaje Danijela Bajera, Aleksandera Esvajna (još jedan zicer), Markusa Fulnera, Deong-ho Honga, Ja-čeol Kua, Tima Matavža i Pola Verhega.

Živković je u prvom kolu primio dva gola od AZ-a, ali je imao i četiri odbrane. U trećem ga očekuje duel sa sjajnim centarforom Atletik Bilbaa Aricom Adurisom, koji je postigao već devet golova ove sezone, tri u Ligi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve