Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.09.2015.

15:07

Rajković bolji od Stojkovića u derbiju Izraela

Peto kolo prve lige Izraela donelo nam je mali srpski derbi, a kao pobednici su izašli Slaviša Jokanović, Predrag Rajković i Nikola Mitrović.

Izvor:

Autor:

Default images
YTSS

Telavivski Makabi, koji sa klupe predvodi Jokan a na čijem golu stoji najbolji mladi golman sveta, gostovao je svom imenjaku iz Haife.

Pogodaka nije bilo sve do samog finiša, reprezentativni golmani Srbije imali su nekoliko zapaženih intervencija, da bi u poslednjih desetak minuta igre gosti ipak stigli do sva tri boda – 2:0 (0:0).

Ključan momenat susreta dogodio se u 80. minutu, kada je Jokan na teren umesto Mitrovića poslao Edena Ben Basata, a ovaj samo 180 sekundi kasnije doneo prednost svom timu.

Posle centaršuta na drugu stativu, Stojković je krenuo pa stao, a rezervista Makabija pogodio glavom dalju malu mrežicu. Domaći, za koje je od 66. minuta igrao još jedan bivši igrač Partizana Nikola Drinčić, pokušao je da izjednači i stigne barem do boda, ali je sve bilo rešeno u drugom minutu nadoknade.

Posle akcije po levom krilu, lopta je na ivici šesnesterca stigla do Dora Pereca, koji je snažnim udarcem zakucao u dalji ugao gola Stojkovića.

Makabi iz Tel Aviva, koga sredinom nedelje očekuje duel sa Dinamom iz Kijeva u Ligi šampiona, sada ima deset bodova, dva manje od vodeće Petah Tikve, dok je tim iz Haife ostao poslednji sa samo dva boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve