Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.09.2015.

14:12

Mamić pred Bajern: Usuđujemo se da sanjamo

Trener Dinama iz Zagreba Zoran Mamić rekao je da se njegova ekipa 'usuđuje da sanja' o dobrom rezultatu protiv Bajerna u Minhenu u drugom kolu Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

'Modri' igraju u utorak od 20.45 u Minhenu protiv Bajerna, utakmicu drugog kola Grupe F, a to je duel dve neporažene ekipe u grupi.

Dinamo je u prvom kolu u Zagrebu pobedio Arsenal sa 2:1, dok je Bajern sa 3:0 pobedio Olimpijakos.

"Normalno je da mislimo da možemo da odigramo najbolju utakmicu u klupskoj istoriji, a da oni imaju jednu od najgorih noći u njihovoj istoriji. U sportu je sve moguće. Ako budemo igrali kao protiv Arsenala, možemo do pozitivnog rezultata", rekao je Mamić.

Dinamo je neporažen u poslednjih 45 utakmica u svim takmičenjima.

Bajern je prošle sezone pobedio u svih šest evropskih utakmica na domaćem terenu, a na Alijanc areni postigao je 22 gola.

Ekipa Pepa Gvardiole ima osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

"Ako budemo prikazali našu uobičajenu igru osvojićemo tri boda", rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Napadač Bajerna Robert Levandovski je u dobroj formi, u poslednje dve utakmice postigao je sedam golova, uključujući i pet u devet minuta utakmice sa Volfsburgom prošlog utorka, u kojoj je njegov tim pobedio sa 5:1.

"Bodovi moraju da ostanu u Minhenu", rekao je Levandovski.

On je u subotu postigao dva gola u pobedi nad Majncom 3:0 i tako postigao 101. gol u Bundesligi.

Levandovskog će čuvati Josip Pivarić.

"Uradićemo sve što možemo da ih iznenadimo i zbunimo. Prvo moramo da igramo, a onda da pričamo ko je bolji. Naravno, oni su jedan od najboljih ekipa na svetu, ali nadam se da ćemo sutra imati sjajan dan", rekao je Pivarić.

U drugoj utakmici u Londonu igraju Arsenal i Olimpijakos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve