Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.09.2015.

15:29

Potvrda: Izbori u Zvezdi 11. oktobra

Izbori za predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda biće održani 11. oktobra, potvrđeno je na sajtu kluba.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Kako se navodi, pravo da glasaju imaće svi članovi Crvene zvezde koji su obnovili članarinu ili se učlanili, najkasnije do 4. avgusta ove godine.

Rok za podnošenje kandidatura je 6. oktobar, a to može da bude svaki čclan kluba kojeg predloži Upravni odbor, ili najmanje 500 članova kluba.

"Kandidat za predsednika kluba mora da bude član kluba najmanje godinu dana, ugledan član društva, poznat i poštovan u profesiji kojom se bavi, ne sme biti osuđivan za krivična dela i neophodno je da ima iskustva u rukovođenju, odnosno da je ugledan sportista ili sportski radnik", navodi se na sajtu ’crveno-belih’.

Članovi FK Crvena zvezda svoje pravo glasa moći će da ostvare na biračkom mestu na stadionu ’Rajko Mitić’ ili elektronskim putem. Svi članovi koji žele da glasaju elektronskim putem, moraju da se prijave službi za članstvo FK Crvena zvezda najkasnije do 8. oktobra 2015. godine.

Rezultati izbora biće objavljeni najkasnije 24 sata od trenutka zatvaranja biračkih mesta. Ovo će biti četvrti izbori za predsednika FK Crvena zvezda od uvođenja sistema članstva u klub.

Odluka o raspisivanju izbora doneta je na sednici Upravnog odbora 15. septembra, nakon pritiska navijača posle loših rezultata na startu sezone i remija protiv Radničkog iz Niša (1:1).

Tada su ostavke podneli skoro svi članovi Upravnog odbora, ali nije predsednik Svetozar Mijailović.

Ekipa Miodraga Božovića je posle toga vezala sedam trijumfa, uključujući i ’večiti derbi’, i nalazi se na prvom mestu na tabeli sa 26 bodova, šest više od drugoplasiranog Javora i 10 od Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve