Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.09.2015.

15:13

'Kauboj sa Mundijala' izgubio borbu sa rakom

Legendarni navijač reprezentacije Brazila Klovis Akosta Fernandes umro je u 60. godini, posle devetogodišnje borbe sa rakom.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

'Kauboj sa Mundijala' posvetio je svoj život najvećoj ljubavi i svojoj zemlji – fudbalu i Brazilu.

Simpatični brka pratio je 'Selesao' u 60 različitih zemalja širom sveta, a tokom dve i po decenije gledao je 150 mečeva i sedam Svetskih prvenstava – od Italije 1990, preko Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Japana, Južne Koreje, Nemačke, Južne Afrike i, na kraju, svog Brazila.

Takođe, pratio je reprezentaciju i na Olimpijadi, Kupu Amerike, Kupu Konfederacije i Olimpijskim igrama.

Tokom godina postao je zaštitni znak Mundijala, pošto su ga kamere često zumirale – jer je u rukama uvek imao repliku najvećeg fudbalskog trofeja, a na glavi ribarsku kapicu sa pregršt znački koje je skupljao širom sveta.

Ako ga ranije niste primetili, sigurno vam nije promakao prošlog leta, posle katastrofe domaćina protiv Nemačke na čuvenoj Marakani (7:1).

Posle trećeg gola 'Pancera' snažno je zagrlio pehar, kao da je znao šta se sprema, suze su same počele da mu teku, a malo ko je uspeo da ne učini isto kada se gospodin Fernandes našao u kadru.

"Fudbal je izgubio jednog od ljudi koji simbolizuju sve ono što on predstavlja. Klovis Akosta Fernandes, koji je gledao svoj Brazil na sedam Svetskih prvenstava u preko 60 zemalja, umro je u 60. godini, posle duge i teške borbe sa rakom", saopštila je FIFA na svom zvaničnom Instagram profilu.

Veliki navijač Gremija imao je samo jednu želju posle smrti – nju će mu ispuniti unuk Frenk Damaskeno Fernandes – da mu se pepeo prospe sa tribina 'Trikolor Arene', doma njegovog omiljenog tima.

"Odlučio je da umre samo dan posle rođendana njegovog Gremija i nedelje Farupilje u našem Porto Alegreu. Ali, sve je bilo kako je on, kao fanatični gremista, želeo. Meni preostaje samo da mu ispunim poslednju želju", kaže Frenk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve