Nova vest
Fudbal

Subota, 12.09.2015.

17:20

Trijumf Zvezde u večitom derbiju za +8

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 3:1 u 149. večitom derbiju koji se u okviru 9. kola Superlige igrao na stadionu “Rajko Mitić“.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images
StarSport

“Crveno-beli“ ostaju na vrhu tabele sa 23 boda, čak osam više od komšija iz Humske 1, s tim da Partizan ima utakmicu manje, dok se između njih nalazi Javor.

Fudbaleri Zvezde su tokom cele utakmice imali konce u svojim rukama, Partizan je s vremena na vreme pretio, a pored gola Stevanovića, Umaru je propustio dve dobre šanse, jednom je Kahriman bio brži, a drugi put je iz izgledne situacije promašio ceo gol.

Od početka je Zvezda krenula napadački, Katai je opasno pripretio u petom minutu, Živković je bio matiran, ali je lopta otišla paralelno sa gol-linijom prema autu. Dve velike šanse je imao i Srnić, jednom se iskrao odbrani gostiju, ali zakasnio, dok je u drugom poluvremenu njegov poluvolej završio preko gola.

U 25. minutu je Zvezda povela, Vijeira je nagovestio da je ovo njegova utakmica i lepim lob udarcem matirao Živkovića, a do sledećeg pogotka je prošlo još 20 minuta. Tada je Babović odlično proigrao Stevanovića, koji je iskoristio šansu i poravnao rezultat.

Najlepši detalj na utakmici viđen je u 49. minutu, Vijeira je imao mnogo vremena, lepo se namestio i sa više od 20 metara uputio pravi projektil tačno u donji deo prečke gola Živkovića. Čuvar mreže Partizana nije imao nikakve šanse da spreči pogodak.

Već šest minuta kasnije utakmica je bila rešena, zbunjenost fudbalera Partizana, posebno defanzivnih veznih i centralnog štopera Lazara Ćirkovića iskoristio je Aleksandar Katai, prošetao se od 25. do 18. metara i levom nogom savladao Živkovića.

Do kraja meča je Partizan napadao, ali bez uspeha, dok je Zvezda čekala šansu iz kontranapada. Meč je posle trećeg gola Zvezde bio prekinut na nekoliko minuta zbog dima i baklji koje su stizale sa južne tribine, zbog čega je kasnije utakmica produžena za šest minuta.

Tok meča:

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Jovanović, Pavićević, Ibanjes – Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Srnić – Vijeira.

Partizan: Ž.Živković – Vulićević, Balažic, Ćirković, Leković – Brašanac, Babović, Ilić – Stevanović, Živković, Umaru.

Prvu šansu na utakmici imao je Partizan, Andrija Živković je između Jovanovića i Ibanjesa poslao loptu u prazan prostor, utrčao je Umaru, krenuo ka golu, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan.

Već u petom minutu Petković je sjajno proigrao Kataija, "desetka" Zvezde je ostala sama sa golmanom Partizana, Katai je šutirao, lopta prošla kroz noge Živkoviću, ali i otišla paralelno sa gol-linijom prema autu. Kontraudar Partizana usledio je u sledećem napadu, ponovo se Andrija Živković otvorio na desnoj strani, šutirao je jako i precizno, ali je Kahriman uspeo da odbrani.

U velikoj šansi našao se debitant na derbiju, Slavoljub Srnić. Vijera ga je u devetom minutu pronašao dugim niskim dodavanjem, Srnić se uvukao iza leđa odbrane Partizana, ali je Vulićević iskusno ušao rivalu u putanju, zasmetao mu, a opasnosti po Živkovića nije bilo, pošto je doskorašnji fudbaler Čukaričkog veoma loše primio loptu.

Posle prvih nekoliko minuta otvorene igre na obe strane, Zvezda je preuzela kontrolu i imala nekoliko dobrih ubacivanja u kazneni prostor. To nije predstavljalo problem za defanzivce Partizana koji su uspevali da izbace loptu van šesnaesterca.

Od 18. do 20. minuta viđen je pravi rat na terenu, igrači oba tima su kidisali za svaku loptu, Babović je oštro startovao na Grujiću, a posle nekoliko loših dodavanja na obe strane do šanse za šut stigao je desni bek Zvezde Petković. Iskosa sa desne strane je uputio udarac ka golu Živkovića, ali je to učinio veoma slabo, lopta se po zemlji otkotrljala u gol-aut.

Zbog neopreznog starta nad Umarom sa leđa Pavićević je morao na razgovor kod sudije Mažića, ostao je bez kartona, ali i dobio poslednje upozorenje. Babović je iz slobodnjaka pronašao svog napadača, ali je lopta dugo letela, otišla isuviše ulevo, tako da brzonogi ofanzivac glavom ništa nije mogao da uradi.

U 25. minutu utakmice Zvezda je povela sa 1:0, Ibanjes se pravo niotkuda našao na sredini terena, ispred šesnaesterca Partizana, uputio je prelep pas u kazneni prostor za Vijeiru, koji je video da je Živković istrčao samo "bocnuo" loptu i poslao je na suprotnu stranu gola, u malu mrežu.

Već u sledećem napadu je Partizan pokušao da stigne rivala, fauliran je Ilić koji je uputio velike proteste Mažiću zbog grube igre domaćih. Sa više od 30 metara Stefan Babović se odlučio za direktan udarac, ali je to učinio katastrofalno i Kahriman nije morao ni da se pomeri.

Ponovio se period nervozne igre na obe strane, Živković i Ilić sa jedne, odnosno Grujić sa druge strane dobili su žute kartone, a Partizan je u 42. minutu konačno uspeo da otvori odbranu Zvezde, Stevanović je lepo proigrao Umarua na levom boku, ovaj mu je vratio dodavanjem u srce kaznenog prostora, Stevanović je imao sve vreme sveta da se namesti i sačeka, ali je šutirao preko gola sa manje od deset metara.

Nije dugo čekao priliku Stevanović da se iskupi, Babović mu je uputio perfektnu loptu, nedavno pojačanje Partizana se našlo u idealnoj poziciji, između Petkovića i Pavićevića. Ovoga puta nije razmišljao, iz prve je špicem kopačke "bocnuo" loptu koja je završila u donjem levom uglu Kahrimanovog gola, koji se nije ni pomerio tom prilikom. Neposredno potom Mažić je označio kraj prvog poluvremena.

U prvom napadu po početku drugog poluvremena Partizan je pripretio, Stevanovića je pronašao Umaru, a strelac jedinog gola za Partizan je šutirao u suprotan ugao, međutim Kahriman je bio siguran. U istom minutu je i Zvezda mogla do gola, Srnić je video prostor, namestio se na poluvolej, šutirao jako, ali previsoko, tako da Živko Živković nije morao da reaguje.

Od 49. minuta Zvezda je povela sa 2:1, onako kako je pokušao Srnić, Vijeira je postigao svoj drugi pogodak na derbiju. Primio je loptu na više od dvadeset metara od gola, Ćirković je krenuo ka njemu pa se izmakao, a Zvezdin napadač je potom raspalio po lopti koja je od prečke ušla u gol Partizana. Živković ništa nije mogao da uradi i domaći su ponovo stekli prednost.

Svega šest minuta je prošlo, a Zvezda je povela sa 3:1. Aleksandar Katai je dobio loptu od Grujića, krenuo napred ponovo na Ćirkovića koji se opet povlačio nazad umesto da krene na protivnika, "zavrnuo" je fudbaler Zvezde ka levoj strani, Balažic je bio daleko od njega tako da je imao vremena i mesta da se namesti i uputi veoma jak udarac ka Živkoviću, koji je bio nemoćan.

Posle trećeg gola Zvezde navijači Partizana su bacali zapaljene baklje ka terenu, gust dim se nadvio nad terenom stadiona "Rajko Mitić", a sudija Milorad Mažić je prekinuo utakmicu na nekoliko minuta.

Veliku šansu imao je Lućo Ibanjes, šutirao je iz slobodnog udarca sa oko dvadesetak metara, ali je lopta prohujala pored desne stative gola Partizana. U 63. minutu trener Partizana Zoran Milinković napravio je prvu izmenu, umesto jednog od najboljih igrača Partizana na 149. derbiju Alena Stevanovića u igru je ušao Valeri Božinov.

Devet minuta kasnije Bugarin je uputio udarac ka golu Kahrimana, ali je lopta išla ka sredini gola tako da golman Zvezde nije imao veće probleme. Teren je napustio i Saša Ilić, a ostatak meča će odigrati Marko Jevtović. Na drugoj strani, Srđana Plavšića je zamenio Mihailo Ristić. Prethodno je priliku dobio Predrag Sikimić, dok je Vijeira izašao i dobio ovacije navijača Zvezde.

Ponovo je Zvezda imala slobodan udarac u zoni šuta, Katai se ipak odlučio za ubacivanje u šesnaesterac posle čega je Živković pokrenuo kontranapad, pretrčao pedesetak metara, ubacio loptu u prostor za Umarua, ali je on za korak bio sporiji od Kahrimana koji je intervenisao na samoj ivici kaznenog prostora.

Svega minut kasnije Umaru je imao novu veliku priliku, zaspala je odbrana Zvezde, Živković je dodao Božinovu, a ovaj iz prve ka brzonogom napadaču koji je u 1 na 1 situaciji sa Kahrimanom poslao loptu u gol-aut.

Na isteku 82. minuta Partizan je imao nove dve prilike pred golom Zvezde, a posle centaršuta Babovića Grujić i Jevtović su se sudarili glavama, obojica su završila na zemlji, ali je gore prošao zadnji vezni Partizana, kome je lekarski tim morao da ukaže pomoć.

U 85. minutu je Milinković posegao za poslednjom izmenom, nije na teren poslao Ivana Šaponjića, već Nikolu Ninkovića, umesto Babovića. Na drugoj strani, Miodrag Božović je pružio šansu Aleksandru Lukoviću, a na klupu se preselio Marko Petković.

Mažić je produžio utakmicu za šest minuta, a na isteku drugog minuta nadoknade levi bek Partizana Leković se našao usamljen na ivici kaznenog prostora, zategao je levom nogom, ali je poslao loptu tik iznad prečke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

705 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve