Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.08.2015.

22:00

Garsija: Ovo je prava Roma

Trener Rome Rudi Garsija smatra da je tim odigrao onako kako on želi, u pobedi nad Juventusom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

"Vučica" je u potpunosti nadigrala šampiona i slavila 2:1 protiv najvećeg rivala u borbi za titulu.

"Ovo je Roma kakvu želim, Roma koja je donosila sjajan fudbal u mojih prvih 18 meseci u klubu. Kolektivna želja svih u timu, uključujući i one na klupi, daje ekstra snagu", rekao je Garsija.

Roma je slavila pogocima Miralema Pjanića i Edina Džeka sredinom drugog poluvremena meča u Rimu.

"Uvek mislim samo na tim i prezadovoljan sam svim igračima. Mogli smo da uradimo mnogo bolje posle 2:0 i igrača više, ali smo posle prvog gola zaboravili da vršimo pritisak. Do tada je bio savršen", rekao je trener Rome.

Rimljani su ovom pobedom najavili žestoku borbu sa četvorostrukim uzastopnim šampionom za Skudeto.

"Tek je početak sezone, ali ovakva igra pokazuje put kojim treba da idemo. Nadamo se ovakvim osmesima tokom cele sezone. Odličan start, za sada", istakao je Garsija.

Jedan od najiskusnijih igrača Danijele de Rosi je takođe istakao sjajnu igru, ali i upozorio na pad u poslednjih deset minuta.

"Dominirali smo 80, ali i zaspali na deset minuta. Sjajan tim koji želi da osvoji skudeto ne može to da dozvoli. Primili smo naivan gol, a imali šansu da povedemo 3:0", rekao je De Rosi.

On očekuje od ekipe da nastavi sa dobrom igrom i u sledećim mečevima.

"Ne zaboravite da je Juventus igrao finale Lige šampiona pre nekoliko meseci. Moramo igrati sa ovakvim mentalitetom i protiv manjih klubova", naglasio je De Rosi.

Roma u sledećem kolu gostuje Fiorentini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve