Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.08.2015.

19:00

Zvezda s igračem više ubedljiva u Lučanima

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u Superligi Srbije, pošto su u Lučanima savladali Mladost sa 3:0.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Zvezda se mučila u prvom poluvremenu, ali je posle penala i isključenja Živanovića u 62. minutu lako prelomila utakmicu golovima Donalda, Vukašina Jovanovića i Idana Vereda.

Beograđani su ostvarili petu uzastopnu pobedu i ostali na prvom mestu tabele sa 20 bodova, dok je Mladost uostala na 13. poziciji sa osam bodova.

Prvo poluvreme obeležila je otvorena igra sa obe strane, nekoliko prilika, ali golova nije bilo. Na isteku pola sata igre jedan od reflektora na stadionu se ugasio, ali je igra nastavljena jer je vidljivost bila dobra.

Drugo poluvreme krenulo je u istom ritmu, a onda je u 62. minutu sudija svirao penal za Crvenu zvezdu.

Aleksandar Živanović povukao je za dres Vukašina Jovanovića posle skraćenog kornera Kataija i sudija Srđan Obradović pokazao je na belu tačku. Ipak, glavni arbitar je napravio grešku jer je Živanoviću pokazao direktan crveni karton. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Donald, kojem je to prvenac u ’crveno-belom’ dresu.

Deset minuta kasnije Vukašin Jovanović je potvrdio trijumf svoje ekipe – posle šanse Jovića i odbrane Krznarića usledio je korner. Stvorila se velika gužva, a štoper gostiju je sa nekih sedam metara zakucao loptu pod prečku.

Konačnih 3:0 postavio je Idan Vered lepim pogotkom u finišu meča. Izraelac je nanizao nekoliko protivničkih defanzivaca i pogodio bliži ugao.

Mladost – Crvena zvezda 0:3

(Donald 63(p), Jovanović 73, Vered 87)
Mladost (4-1-3-2): Krznarić – Kitanovski, Živanović, Golemić, Lazevski – Alempijević – Lepović (Jovanović 70), Gavrić, Mijić (Satara 65) – Milosavljević (Bajić 84), Jovanović
Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman – Petković, Pavićević, Jovanović, Risić – Donald, Grujić (Luković 76) – Vered, Katai (Jović 68), Plavšić – Vieira (Sikimić 46)

Tok meča:

Crvena zvezda preuzela je inicijativu na sredini od samog starta i već u sedmom minutu Miloš Lepović je dobio žuti karton zbog faula nad Veredom. Minut kasnije domaći su zapretili, ali je odbrana gostiju reagovala ispred Mijića.

Vered je upropastio jedan dobar napad u uvodnoj fazi utakmice, da bi u 16. minutu Mladost imala prvu priliku. Saša Jovanović je prošao po levoj strani, odigrao povratnu loptu za Alempijevića koji je neprecizno šutirao iz izgledne pozicije.

Četiri minuta kasnije mogla je da stigne kazna, ali je Vieira upropastio odličnu priliku. Gavrić je loše reagovao, lopta je stigla do Portugalca, ali je on šutirao pravo u Krznarića u situaciji 1 na 1. Igrači iz Lučana obično prete kontrama i dugim loptama, ali golova posle prvih pola sata nema.

U 33. minutu jedan od reflektora se isključio, ali je igra nastavljena jer je vidljivost na terenu bila izuzetna. Nešto kasnije Savo Pavićević mogao je da prvi meč kao kapiten začini golom – iz kornera je centrirao Katai, ali je crnogorski štoper šutirao glavom pored gola.

Finiš prvog poluvremena doneo nam je „oporavak“ reflektora i prvi žuti karton za Zvezdu koji je zaradio Mihailo Ristić. Krznarić je izblokirao oštar centaršut Kataija u poslednjem minutu i na pauzu se otišlo bez golova – 0:0.

Drugi deo igre počeo je izmenom – Vieira je mesto ustupio Predragu Sikimiću, skorašnjem pojačanju Grofa Božovića koji upisuje debi.

Srđan Plavšić opasno je šutirao sa distance, Zvezda je preuzimala inicijativu i sve više pritiskala domaće. Međutim, nije bilo šansi, a onda je i Mladost pripretila u 58. minutu.

Golemić je dobio loptu na desnoj strani, ubacio je snažno u kazneni prostor, ali ispred Kahrimana nije bilo nikoga u plavom dresu da je skrene u mrežu Zvezde.

Četiri minuta kasnije penal za vicešampiona Srbije. Aleksandar Živanović povukao je za dres Vukašina Jovanovića posle skraćenog kornera Kataija i sudija Srđan Obradović pokazao je na belu tačku. Ipak, glavni arbitar je napravio grešku jer je Živanoviću pokazao direktan crveni karton.

Siguran izvođač jedanaesterca bio je Donald, kojem je to prvenac u ’crveno-belom’ dresu – 0:1.

Zvezda je nastavila sa napadima, a Luka Jović je propustio veliku priliku da duplira prednost. Odlično ga je proigrao Petković, ali je Jovićev udarac zaustavio Krznarić i izbacio u korner. Posle udarca iz ugla brojčano snažniji gosti prelomili su utakmicu. Posle karambola najbolje se snašao Vukašin Jovanović i sa nekih sedam metara zakucao loptu pod prečku za 0:2.

Beograđani nisu želeli da stanu ni posle dva gola razlike, naređali su nekoliko dobrih prilika pre nego što je u 87. minutu viđen najlepšti trenutak na meču. Vered je prihvatio loptu na desnom boku, nanizao dvojicu protivničkih igrača i pogodio bliži ugao Krznarićevog gola za 0:3.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, pa je Crvena zvezda ostvarila i peti uzastopni trijumf i zadržala četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Javor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve