Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.08.2015.

19:22

Veliki neredi navijača u Kijevu

Na ulicama Kijeva došlo je do velikih nereda navijača uoči utakmice plej-ofa za Ligu Evrope između Zorje iz Luganska i poljske Legije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sukobile su se pristalice lokalnog kijevskog Dinama i Legije, a u krvavoj tuči kod metro stanice “Hidropark” korišćeni su čak i noževi, prenose ruski mediji.

Prema tvrdnjama svedoka, u sukobu je učestvovalo oko 50 navijača, a Odsek za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova u Kijevu preneo je da niko od učesnika incidenta nije zatražio lekarsku pomoć.

Dan ranije, poljski navijači izazvali su nerede na Aveniji slobode u ukrajinskoj prestonici, a prema rečima svedoka došlo je do tuče između 20 domaćih i osmorice pristalica Legije.

UEFA je zabranila Zorji da dočeka Legiju na svom stadionu u Lugansku i naložila da se ta utakmica odigra u Kijevu.

Za obezbeđenje prvog meča plej-ofa za Ligu Evrope između ukrajinskog i poljskog kluba, koji se igra od 19 časovai, angažovano je više od 1.500 pripadnika policije, vojske i redara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve