Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2015.

17:51

Totenhem ispustio 2:0, Lester lider PL

Fudbaleri Totenhema ispustili su dva gola prednosti, dok su poraze u drugom kolu Premijer lige doživeli Njukasl i Vest Hem.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Spursi su bili na korak od tri boda protiv Stouka, vodili su 2:0, ali su gosti u poslednjih 15 minuta stigli do izjednačenja na Vajt Hart Lejnu.

Aleksandar Mitrović nije uspeo da u poslednjih desetak minuta ublaži poraz Njukasla u Svonsiju 2:0, dok je Lester nadigrao sa 2:1 Vest Hem, koji je u prošlom kolu blistao protiv Arsenala.

Najubedljiviju pobedu u subotnjem popodnevnom terminu ostvario je Norič, koji je slavio 3:1 u Sanderlendu, dok su Votford i Vest Bromvič Albion igrali bez golova.

Totenhem je od gotovog napravio veresiju ove subote. Spursi su odigrali sjajno prvo poluvreme protiv Stouka, te golovima Dajera i Čadlija stekli dva gola prednosti. U nastavku su napravili veliku grešku skoncentrisavši se na odbranu rezultata, što je tim Marka Hjuza kaznio pogocima Arnautovića iz penala i Dijufa u roku od pet minuta u završnici meča na Lejnu.

Svonsi je "razbio" Njukasl na svom terenu, a prvu pobedu Velšanima u novoj sezoni doneo je sjajan napadački tandem koji se dugo godina kalio u Francuskoj. Bafetimbi Gomis je već u devetom minutu načeo "svrake", a trijumf je početkom drugog dela potvrdio Andre Aju.

Pogocima Okazakija i Mareza u prvom poluvremenu Lester je stekao nedostižna dva gola prednosti na Apton parku. Dmitri Paje vraća nadu domaćinu u desetom minutu nastavka, ali su gosti odoleli atacima i osvojili nova tri boda.

Gosti su bili oslabljeni dodatno isključenjem Darila Janmata koji je dobio dva žuta kartona već u prvih 40 minuta meča. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović opet je dobio mrvice, igrao je u poslednjih desetak minuta, a to mu je bilo dovoljno samo za još jedan žuti karton.

Ekipa Sanderlenda najavila je žestoku borbu za opstanak. "Crne mačke" bile su nemoćne protiv Noriča, tima s kojim bi morali da budu bar u egalu ako se nadaju opstanku u Premijer ligi. "Kanarinci" su već u prvom poluvremenu obezbedili pobedu golovima Martina i Vitakera, a potvrdio ju je Redmond u 12. minutu nastavka. Votmor je u finišu ublažio drugi poraz Sanderlenda.

Samo u Votfordu nije bilo golova, ali je bilo šansi. Domaćin je nadigrao VBA ovog vikenda, ali su gosti bili bliži pobedi. Votford osim pretnje Hosea Hurada u prvom poluvremenu iz slobodnog udarca nisu imali konkretnu gol šansu, dok su s druge strane, Saido Beraino i Kris Brunt zamalo doneli tri boda timu iz Birmingema u poslednjih deset minuta.

Premijer liga, 2. kolo:
Sanderlend – Norič 1:3
Votmor 88 – Martin 26, Vitaker 37, Redmond 57
Svonsi – Njukasl 2:0
Gomis 9, A. Aju 52
Totenhem – Stouk 2:2
Dajer 19, Čadli 45+2 – Arnautović 78p, Dijuf 83
Vest Hem – Lester 1:2
Paje 55 – Okazaki 27, Marez 38
Sautempton – Everton 0:3
Lukaku 22, 45, Barkli 84
Votford – VBA 0:0

Nedelja:
14.30 Kristal Palas – Arsenal
17.00 Mančester Siti – Čelsi

Ponedeljak:
21.00 Liverpul – Bornmut

Petak:
Aston Vila – Mančester Junajted 0:1
Januzaj 29

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve