Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.08.2015.

22:07

Princ Ali: FIFA izgubila kredibilitet

Bivši kandidat za predsednika FIFA jordanski princ Ali bin el Husein rekao je da ta organizacija nema kredibilitet dok je na njenom čelu Sep Blater.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Philipp Schmidli/Getty Images

"Mislim da u ovakvoj situaciji niko neće donositi kredibilne odluke. Mislim da je najvažnije da svi znaju da su vođstvu potrebne sveobuhvatne reforme", rekao je princ Ali.

On je izrazio sumnju u vrednost reformi radne grupe FIFA koju je podržao predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini.

Platini se kandidovao za predsednika FIFA na izborima koji će biti održani 26. februara.

Princ Ali je rekao da Platini nije dobar za FIFA i da ceo fudbalski svet želi promene. On se u maju kandidovao na izborima za predsednika i izgubio je od Sepa Blatera u prvom klugu glasanja sa 73:133, posle čega je 79-godišnji Švajcarac dobio peti mandat.

"Za sada razgovaram sa našim fudbalskim asocijacijama i razmatram njihove opcije", rekao je on o novoj kandidaturi

Blater je krajem maja dobio svoj peti mandat, ali je drugog juna podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle skandala i hapšenja nekolicine visokih funkcionera te organizacije u sklopu istrage američkih i švajcarskih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

On je podneo ostavku, ali je rekao da će ostati na funkciji dok se ne izabere novi predsednik FIFA. Princ Ali bi mogao da otkrije planove o mogućoj kampanji 7. septembra, na konferenciji Sokereks u Mančesteru, gde će biti glavni govornik.

"Tamo ću predstaviti svoje ideje o tome šta mislim da je najbolje za FIFA", rekao je princ Ali, koji je do maja četiri godine bio potpredsednik svetske kuće fudbala.

Članovi UEFA, koji su uglavnom podržali princa Alija na izborima, sastaće se 15. i 16. septembra na Malti da čuju Platinijeve planove.

"Nadam se da će ovog puta biti dobar izbor. Najvažnije je da postoji prava debata i da su stvari zasnovane na stvarnoj platformi".

Svetska kuća fudbala nije potpisala nijedan veliki sponzorski ugovor od Mundijala 2014. godine u Brazilu i ne očekuje se novi sponzor pre izbora u februaru.

"Od sponzora dobijamo potrebnu podršku za razvojni program. Ako imate FIFA u koju ljudi imaju poverenje... Sponzori će se boriti da budu deo nje", zaključio je princ Ali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve