Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.08.2015.

09:43

Njujork dobio derbi i s njim huligane

Fudbal polako ali sigurno osvaja Ameriku, gradski derbi sada ima i "prestonica sveta" Njujork, a s tim su došle i negativne strane "sokera".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: YouTube screenshot

Treći međusobni duel Red Bulsa i Sitija u nedelju izazvao je na ulicama Njujorka sukob huligana dve ekipe.

Iako je Siti osnovan pre samo dve godine i igra tek drugu sezonu u MLS ligi, već ima "žestoke" navijače, koji su se sukobili sa pristalicama suparničkog tima.

Prema snimcima na društvenim mrežama, nekoliko desetina huligana na ulici je razmenilo udarce, bacali su flaše, transparente i druge predmete pre nego što je došla policija.

Grupa huligana koja je ostala da stoji, odnosno koja je "pobedila", počela je da skandira posle toga engleski huliganski poklič "ko ste vi?" (Who are ya?), a američki mediji su naveli da su to radili imitirajući engleski akcenat.

Prema prvim informacijama, niko nije povređen u sukobu. Red Bulsi su kasnije i treći put slavili u derbiju reke Hadson, dobili su utakmicu 2:0.

Domaći navijači su "prozvali" rivala transparentom "Sitijev dom penzionera", uz karikature Frenka Lamparda i Andree Pirla kao staraca sa štapovima.

Iako je pored njih dvojice igrao i David Vilja, RB je slavio pogocima Felipea i Bredlija Rajt-Filipsa.

Red Bulsi su drugi na Istoku sa 10 pobeda i 6 poraza na 22 utakmice, dok je Siti tek osmi sa 6 trijumfa u 11 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve