Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.08.2015.

08:45

Popović: Borimo se za Živkovića

Predsednik Partizana Zoran Popović rekao je za "Večernje novosti" da će Andrija Živković sigurno ostati u klubu do juna.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Tada mladom reprezentativcu, prvaku sveta sa Novog Zelanda, ističe ugovor, a crno-beli pokušavaju da ga produže na još dve sezone.

"Andrija Živković je biser Partizana. Upravni odbor ga je prepoznao, stao uz njega i počeo da se bori i za njega i za klub. Bio je na meti menadžera koji nisu imali dobru nameru prema Partizanu", rekao je Popović.

Sjajnim igrama na Novom Zelandu, ali i u crno-belom dresu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Živković je privukao pažnju evropskih klubova.

"Svakodnevno nam se javljaju za njega, ali on će sigurno ostati igrač Partizana do juna 2016. Činimo sve da potpišemo novi dvogodišnji ugovor. On je sjajan, vaspitan momak ima sve predispozicije da postane veliki igrač", dodao je Popović.

Partizan je plasmanom u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona obezbedio prihod od 5,4 miliona evra, a eventualni ulazak u grupnu fazu bi doneo čak 14 miliona.

Od transfera Mitrovića u Njukasl 2,4 miliona evra

"Sa Ligom Evrope smo zatvorili dobar deo budžeta, lične dohotke do maja naredne godine, tu je i prihod od 2,4 miliona evra od transfera Mitrovića. Neće biti problema za funkcionisanje kluba, pa zato razmišljamo više o investicijama u omladinsku školu. Taj novac mora da se vrati tamo, da se kroz internat omogući klincima da se iškoluju. U slučaju plasmana u Ligu šampiona na sumu od UEFA, koja iznosi 14 miliona evra trebalo bi dodati bar još pet miliona raznih prihoda", rekao je predsednik Partizana.

Popović je deo tima koji je preuzeo klub u decembru prošle godine, koji nije najbolje počeo u Humskoj, ali je doneo titulu.

"Pritisci su bili jako veliki. U prve dve utakmice smo izgubili četiri boda, publika nam je okrenula leđa, a mi smo skupili snagu UO sa igračima, i zajedničkim snagama, ipak, izborili titulu. Pokazali smo snagu, karakter i veličinu iako smo dočekani na nož. Rekao sam tada da poštujem mišljenje navijača i da će vreme sve pokazati. Vidim da su se i oni sada okrenuli i pozdravili nas. Postojale su i te glasine da smo došli da Zvezda uzme titulu, ali nije bilo mesta takvom razmišljanju", rekao je predsednik Partizana za "Novosti".

Predsednik srpskog šampiona smatra da tim ima objektivne šanse da se plasira u Ligu šampiona, pa čak i potencijal da ostane u Evropi do proleća.

Partizan već u sredu očekuje novi veliki istpit, gostuje Vojvodini u Novom Sadu u petom kolu Superlige, potom dočekuje Rad za vikend, dok prvi duel sa BATE Borisovom ima 18. avgusta u Belorusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve