Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.08.2015.

18:00

LŠ: Preokreti Malmea, CSKA, Astane...

Fudbaleri Asrtane plasirali su se u plej-of za ulazak u Ligu šampiona posle dramatične pobede nad HJK Helsinkijem rezultatom 4:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty images

Kazahstanski predstavnik je posle 0:0 u prvoj utakmici gubio sa 2:0 u revanšu, ali je uspeo da preokrene.

Jalov i Bah doneli su prednost Fincima, ali je Tvumasi pred kraj prvog dela smanjio.

U nastavku su Kanjas i Šomko doneli potpuno preokret Astani, a onda je strelac prvog gola Tvumasi dobio crveni karton. HJK je to iskoristio, izjednačio je golom Zenelija sa penala u 86. minutu, ali nije izdržao do kraja, pošto je Postinkov u trećem minutu nadoknade doneo pobedu i prolaz Astani. Zlatni srpski omladinac Nemanja Maksimović odigrao je ceo meč za Astanu.

Velikim preokretom do plej-ofa je stigao i moskovski CSKA koji je gostovao Sparti u Pragu posle 2:2 u Moskvi.

Češki tim počeo je sjajno i već posle 16 minuta vodio je sa velikih 2:0 golovima Krejcija i Fataija. CSKA se vratio pogotkom Muse u 34. minutu, a u nastavku je uspeo da stigne do potpunog preokreta.

Ponovo je Musa pogodio u 51. minutu, a onda je 25 minuta pre kraja Sparta ostala sa desetoricom posle isključenja Matejovskog. Do kraja meča Moskovljani su iskoristili brojčanu prednost i golom Džagoeva u 76. minutu prošli su dalje. Srpski reprezentativac Zoran Tošić igrao je do 83. minuta.

Šansu za prolaz u Ligu šampiona imaće i škotski šampion Setlik koji je posle minimalne pobede sčauvao 0:0 u gostima protiv Karabaga.

Beloruski BATE prošao je mađarski Honved pošto je u revanšu slavio sa 1:0 posle 1:1 iz Mađarske. Jedini gol postigao je Jablonski osam minuta pre kraja, a ceo meč u domaćem sastavu odigrali su Nemanja Milunović i Filip Mladenović.

Beloruski BATE prošao je mađarski Honved pošto je u revanšu slavio sa 1:0 posle 1:1 iz Mađarske. Jedini gol postigao je Jablonski osam minuta pre kraja.

Švedski Malme uspeo je da nadoknadi minus od dva gola iz prve utakmice protiv Red Bul Salcburga i to zahvaljujući srpskim igračima. Nikola Đurđić pogodio je u sedmom minutu za 1:0, sedm minuta kasnije Rozenberg je duplirao prednost, a u 42. minutu konačan rezultat postavio je Rodić.

Minus iz prve utakmice nadoknadio je i Briž protiv Panatinaikosa. Grčki tim je u prvom meču slavio sa 2:1, ali u revanšu je bilo 3:0 za Belgijance. sva tri gola postignuta su u drugom delu, a strelci su bili Kols, Vaskes i Ulare.

Lagan prolaz obezbedio je Bazel koji je već u Poljskoj protiv Leha odradio najveći deo posla (3:1). U Revanšu je bilo 1:0, a jedini gol postigao je Bjarnason u poslednjem minutu.

Ukrajinski Šahtjor je u derbiju treće runde izbacio Fenerbahče pošto je posle 0:0 u Turskoj u revanšu slavio sa ubedljivih 3:0. Gladki je postigao prvi gol u 25. minutu, Srna je sa penala povećao na 2:0 u 65. minutu, a već u 68. konačan rezultat postavio je Tešeira.

Herojski je do plej-ofa stigao Makabi slaviše Jokanovića koji je u prvoj utakmici kod kuće izgubio od Viktorije sa 2:1. U revanšu u Češkoj bilo je 2:0 za goste, a oba gola postigao je Zehavi.

Kvalifikacije za LŠ, 3. kolo:

Partizan - Steaua 4:2 (prvi meč 1:1)
Bazel – Leh 1:0 (3:1)
Skenderbau – Milsami 2:0 (2:0)
Astana – HJK 4:3 (0:0)
Karabag – Seltik 0:0 (0:1)
Viktorija – Makabi Tel Aviv 0:2 (2:1)
BATE – Videoton 1:0 (1:1)
Malme – Red Bul 3:0 (0:2)
Briž – Panatinaikos 3:0 (1:2)
Sparta – CSKA 2:3 (2:2)
Šahtjor – Fenerbahče 3:0 (0:0)

utorak:

APOEL – Midtjiland 0:1 (prvi meč 2:1)
Molde – Dinamo Zagreb 3:3 (1:1)
Ajaks – Rapid 2:3 (2:2)
Monako – Jang Bojs 4:0 (3:1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve