Nova vest
Fudbal

Subota, 25.07.2015.

20:28

Milošević: Nemamo pravo da se smatramo favoritom

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević poručio je posle žreba za Mundijal 2018. godine da ’Orlovi’ ne smeju da potcene rivale.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Reprezentacija Srbije će se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji naći u grupi D sa Velsom, Austrijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom.

Kvalifikacije za taj šampionat počinju u septembru 2016. godine.

Nemamo pravo danas da se smatramo favoritom bez obzira protiv koga igramo, niti smemo sebi da dozvolimo da potcenimo bilo koga. Mogli smo, svakako, da prođemo i nepovoljnije na žrebu, ali sada je sve na nama. Imamo obavezu da pravim igrama izborimo takmičarski cilj“, rekao je Milošević.

Selektor srpskih fudbalera Radovan Ćurčić rekao je da veruje da naš tim može da se plasira na Mundijal.

Izbegli smo situaciju da u grupi imamo neku od selekcija iz kruga apsolutnih favorita. Grupa D je izjednačena grupa koja nam daje za pravo da verujemo da možemo da ispunimo očekivanja. Protivnici su takvi da možemo ravnopravno da se takmičimo i ispunimo želju svih da se plasiramo na šampionat sveta“, rekao je Ćurćić.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Nebojša Ivković bio je najviše zadovoljan posle žreba.

Dugo sam u Savezu, čini mi se da nikad nismo imali povoljniji žreb. Od vremena Jugoslavije, preko zajednice Srbije i Crne Gore, zaključno sa Srbijom, nismo dobili pozitivnije vesti sa nekog izvlačenja grupa. Međutim, to je samo pozitivna vest o imenima protivnika u kvalifikacijama. Biće nam potreban napredak u sportskom i organizacionom smislu da bismo ostvarili cilj. Da budemo jači u samoj reprezentaciji, ali i oko nje. Da se stvori pobednički mentalitet od prvog meča i u timu i na tribinama. Jer, igrački kvalitet imali smo uvek. Nažalost, nedostajalo nam je u poslednjim kvalifikacionim ciklusima malo bolje atmosfere oko reprezentacije da bi uspešno završili kvalifikacije i našli se u završnicama velikih takmičenja“, naglasio je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve