Nova vest
Fudbal

Subota, 25.07.2015.

15:46

Kim Džong-un pozvao Hrvate na turnir

Stariji pioniri fudbalskog kluba Osijek dobili su nesvakidašnji poziv – severnokorejski vođa Kim Džong Un pozvao ih je na turnir.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Ahn Young-joon

Prema priznanju iz kluba, talentovani mladići ne znaju mnogo o Severnoj Koreji, ali su i pored toga jedini klub iz Evrope koji je pozvan.

“To je jedan specifičan turnir jer je daleko, na drugom kontinentu. Svi znamo koja je država u pitanju, tako da je vrlo zanimljiv poziv”, rekao je Miroslav Žitnjak, direktor fudbalske škole NK Osijek.

Ovo je još jedna potvrda da se dobro radi sa mlađim kategorijama.

“Znamo da smo poznata fudbalska škola u Evropi, a sada smo dobili potvrdu da je tako i šire”, istakao je trener Ronald Grnja.

Oduševljenje nisu krili ni mladi igrači ‘belo-plavih’.

“To je samo jedan pokazatelj kako ova škola radi. To bi bila nagrada za ovu školu i mislim da bismo se tamo predstavili u dobrom svetlu”, naveo je Filip Lišnić, kapiten tima.

Ipak, iz kluba još uvek vagaju ponudu predsednika Severne Koreje, najzatvorenije zemlje na svetu.

“Put je dalek. Nepoznanica je. Koliko god znamo o toj državi opet je nepoznanica. Prekratko je vreme koliko god lepo zvuči”, kažu u klubu.

Troškovi puta su im plaćeni, ali je prema rečima čelnika veliki rizik veliki, pa nije poznato da li će Osječani nastupiti na turniru čiji termin nije naveden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve