Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.07.2015.

19:51

Igrač VBA ignorisao himnu V. Britanije

Fudbaler engleskog Vest Bromvič Albiona našao se na žestokom udaru javnosti jer je okrenuo leđa tokom intoniranja himne Velike Britanije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: YouTube screenshot

Meklin, inače Irac, nije želeo da se poput saigrača okrene ka zastavi tokom intoniranja himne na test meču VBA u Sjedinjenim Američkim Državama.

Usledile su žestoke kritike javnosti, ali i medija, pa mu je tako londonski "Telegraf" poručio da napusti Premijer ligu kad već ne podnosi Englesku. Drugi ga brane, ističući da ima pravo da iskazuje svoje mišljenje.

Menadžer VBA Toni Pjulis mu je navodno savetovao da više ne iskazuje svoje političke stavove, pre svega protiv Engleske.

Meklin je kratko reagovao na tviteru poručivši svima samo da pročitaju jedan članak, gde se ističe "da bi svi trebalo da poštuju njegov stav o britanskoj himni i vojsci".

Meklin ima 26 godina, karijeru je počeo u Institutu iz Severne Irske, a pre dolaska u Birmingem ovog leta igrao je za Deri, Sanderlend i Vigan Siti.

Iako je rođen u Severnoj Irskoj i igrao za mladu selekciju ove zemlje članice Velike Britanije, kao senior je 27 puta nastupao za Republiku Irsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve