Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.07.2015.

17:14

Vidal do kraja nedelje u Bajernu

Direktor Juventusa Đuzepe Marota potvrdio je da će italijanski šampion prodati Artura Vidala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Već nedeljama se spekuliše o odlasku Čileanca iz Torina, a vratiće se u Bundesligu i postati igrač minhenskog Bajerna u transferu vrednom oko 40 miliona evra (37+3 bonusi).

Kako prenose italijanski i nemački mediji, Vidal će potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 130.000 evra nedeljno. Kao zamena za Čileanca u Torinu, pominji se krilni napadač Šalkea Julijan Draksler, te vezista Bajerna Mario Gece.

Marota je prodaju Vidala najavio kao nastavak Juventusovog modela stvaranja konkurentnog tima, kontrolisanja budžeta pazeći na ekonomske i finansijske faktore.

"Imamo obavezu da nastavimo da idemo ovim putem, da pratimo naš model. Fudbal je posao, sve se veoma brzo kreće, moramo se boriti sa neočekivanim situacijama, kao što je bilo sa Karlosom Tevesom i Andreom Pirlom, a sada sa Arturom Vidalom. Njegova situacija će biti rešena, nije još uvek", rekao je Marota.

"Ulažemo u italijanski fudbal"

Juventus je poslednje četiri godine bio šampion Italije, a protekle sezone stigao je i do finala Lige šampiona, prvi put posle 13 godina.

"Naš model je bio uspešan model, koji se sastoji od različitih komponenti. Prateći sve to, uvodeći potiliku koja će reformisati italijanski fudbal i vratiti ga na nivo iz 90-ih godina, obnovili smo tim. Od TV prihoda iz prošle sezone, investirali smo oko 90 miliona evra u Italiju, kupujući igrače od italijanskih klubova. Mislim da je to razlog za ponos, stvar kojom ćemo biti uzor drugim klubovima, jer tako novac cirkuliše kroz našu igru", dodao je Marota.

"Stara dama" je tokom leta dovela nekoliko ozbiljnih pojačanja, pa bi i sledeće sezone trebalo da konkuriše za titulu prvaka Evrope.

Stigli su Paulo Dibala, Stefano Sturaro, Danijele Rugani, Roberto Perejra, Simone Zaza, Sami Kedira, Mario Mandžukić, a prodajom Vidala, očekuje se dolazak nekog novog pojačanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve