Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.07.2015.

16:14

Komičar zasuo Blatera lažnim dolarima

Komičar Simon Brodkin prekinuo je na kratko konferenciju Svetske fudbalske federacije (FIFA) bacivši lažne novčanice na odlazećeg predsedinka Jozefa Blatera.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/Ennio Leanza/Keystone via AP

Izvršni odbor FIFA odredio je datum izbora za 26. februar naredne godine, pre nego što je Brodkin pripredio svoj mali šou pred medijima.

Čovek poznatiji pod elijasom Li Nelson najpre je ostavio svežanj dolara ispred Blatera, pre nego što je izrekao – "Ovo je za Severnu Koreju 2026".

On je na taj način aludirao na ogroman korupcioni skandal koji poslednji nekoliko meseci trese FIFA, najviše u vezi sa dodeljivanjem spornim dodeljivanjem domaćinstava Mundijala Rusiji 2018. godine, i posebno Kataru četiri godine kasnije.

Blater je odmah zatražio da reaguje obezbeđenje – pitajući gde je njegovo obezbeđenje – ali je Brodkin uspeo da baci drugi svežanj novčanica na njega, pre nego što su ga radnici obezbeđenja izveli van prostorija FIFA u Cirihu.

"Moramo prvo da počistimo sve ovo da bih mogao da pričam s vama. Onda ćemo pričati o fudbalu, jer ovo nema nikakve veze za fudbalom. Vratiću se za nekoliko minuta", rekao je Blater, pre nego što se povukao sa bine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve