Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.07.2015.

17:00

Zvezda od 0:2 na poluvremenu do 6:2

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su OFK Beograd 6:2 posle neverovatnog preokreta na Vračaru, u prvom kolu Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Crveno-beli su delovali bespomoćno u napadu u prvom poluvremenu u Gospodara Vučića, a "romantičari" su iskoristli dve polukontre i preko Andrića i Dražića poveli 2:0.

Međutim, sve se potpuno preokrenulo posle pauze, crveno-beli u roku od svega 13 minuta postižu četiri gola i dobijaju igrača više. To je rešilo meč, ali je u završnici sa dva gola rivala dotukao osporavani Džošua Parker.

Zvezda je krenula ofanzivno na Vračaru i u prvih desetak minuta imala nekoliko opasnih napada, pre svega po desnoj strani, ali su teško crveno-beli ozbiljno ugrožavali Čupića.

OFK Beograd je vremenom sve bolje parirao rivalu, te u nastavku meča iz dve polukontre iskoristio jedine šanse i stekao velika dva gola prednosti.

Prvo je Bogdan Planić proigrao Komnena Andrića koji zakucava loptu pod prečku, a potom u nadoknadi vremena posle gotovo indentične akcije, ovaj put Cuckića i Dražića, drugi mladi igrač domaćina zaobilazi Rajkovića i trese mrežu.

Gosti su burno protestovali kod sudije Srđana Jovanovića tražeći ofsajd, zbog čega je uoči drugog dela isključen trener Zvezde Miodrag Božović.

Iako je na otvaranju drugih 45 minuta Dražić imao sjajnu šansu za 3:0 nakon što je predriblao trojicu rivala, usledio je debakl OFK Beograda u narednih desetak minuta.

Zvezdu u igru vraća Mamadu Mbođ, koji neobjašnjivo ostaje sam na drugoj stativi posle centaršuta Ibanjesa i glavom trese mrežu.

Samo tri minuta kasnije, posle duplog pasa Vijeire i Kataija na ivici ofsajda, vezni igrač pronalazi na levoj strani usamljenog Jovića koji lako postiže gol za 2:2.

Nije prošao ni minut, a Zvezda dobija novi poklon domaće odbrane, Vijeira krade loptu, a Planić ga obara u kaznenom i dobija crveni karton.

Penal u preokret pretvara Vukan Savićević, koji već šest minuta kasnije uz pomoć odbitka od rivala postiže i drugi gol na meču, te Zvezda rešava duel.

Posle ovog gola usledio je veliki pad u igri oba tima, OFK je pokušavao iz kontri, jednu za stopostotnu šansu ne koristi Jovanović, a drugu Dražić, da bi u poslednjih 15 minuta Zvezda preko rezerviste Parkera stigla do još ubedljivije pobede.

Na startu nove sezone u Superligi Srbije u petak, fudbaleri Partizana pobedili su Metalac na svom terenu sa ubedljivih 4:0, dok su mečeve odigran u subotu obeležili trijumfi lučanske Mladosti, Voždovca i ivanjičkog Javor-Matisa.

Tok meča:

90' GOOOOOL! Zvezda stiže do 6:2! Novi gol postiže rezervista Džošua Parker i postavlja konačan rezultat.

87' Gol šansa za Jovića, koji pogađa Savića sa desetak metara, iako je gol bio nebranjen. Prethodno je Katai dobio sjajnu loptu na levoj strani i izvukao Čančarevića sa gol linije, pre nego što je proigrao mladog saigrača.

83' Zvezda u finišu pokušava da stigne i do sedmog gola, akcije uglavnom kreira po levoj strani i preko Ibanjesa, ali OFK Beograd uspeva da odoli.

80' Sjajna šansa za OFK Beograd, Dražić je izašao sam na Rajkovića, ali je golman Zvezde bio oprezan te pravovremenim istrčavanjem stigao do lopte pre rivala.

79' GOOOOL! Zvezda vodi 5:2! Gol je postigao i mnogo osporavani Džošua Parker, koji je iskoristio kontranapad i predriblao Čančarevića, pre nego što je loptu ubacio u gol.

70' Potpuno je stala igra dva tima nakon ekspresnog preokreta Zvezde, crveno-beli troše vreme sa igračem više, dok domaćin izgleda kao da nema ni snage, ni volje da se bori za bod.

62' Sjajna šansa za "romantičare" da se vrate u igru, novi kapiten tima Ivica Jovanović je dobio sjajnu loptu u kazneni prostor, ispred sebe je imao samo Rajkovića, dugo je tražio rešenje kako da ga savlada, da bi na kraju loptu poslao preko gola.

58' GOOOOL! Zvezda vodi 4:2! Posle auta sa leve strane, lopta je stigla do Vukana Savićevića u kaznenom prostoru, on šutira snažno, lopta se odbija od jednog igrača OFK Beograda i ulazi u gol.

55' GOOOOL! Zvezda vodi 3:2 posle penala! Veliku grešku napravili su igrači OFK Beograda, Vijeira je ukrao loptu i krenuo sam ka Čupiću, a kapiten domaćina Bogdan Planić je morao da ga obori, pa je napravio penal i dobio crveni karton.

Najstrožu kaznu realizovao je Vukan Savićević, koji je poslao Čančarevića (zamenio povređenog Čupića u međuvremenu) u pogrešnu stranu, pa je Zvezda preokrenula rezultat u roku od osam minuta

51' GOOOOL! Zvezda je izjednačila na 2:2! Sjajno su na ivici kaznenog prostora kombinovali Vijeira i Katai, sudije ne sviraju mogući ofsajd, a vezista crveno-belih nesebično pronalazi na drugoj stativi usamljenog Luku Jovića koji nije imao problema da loptu ubaci u nebranjenu mrežu.

49' Malo je nedostajalo da Zvezda ekspresno izjednači. Opet je Ibanjes sjajno ubacio loptu, ovaj put na prvu stativu, ali Katai ne koristi odličnu šansu, šutira pored gola.

48' GOOOOL! Zvezda je smanjila na 2:1! Posle centaršuta Ibanjesa sa leve strane, Mamadu Mbođ je bio usamljen na drugoj stativi i lako glavom zatresao mrežu.

47' Umalo 3:0 za OFK Beograd. Dražić je imao sjajan solo-prodor, krenuo je sa svoje polovine po levoj strani, predriblao je trojicu igrača Zvezde, ušao u sredinu kaznenog prostora, ali je omanuo u završnici, pa je na veliku sreću gostiju šutirao preko gola.

46' Nova bakljada ometa vidljivost na Vračaru.

18:05 Sudija Jovanović je uoči početka drugog poluvremena isključio trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića, koji je po okončanju prvog dela oštro protestovao kod sudija tražeći ofsajd prilikom drugog gola OFK Beograda.

45+3 GOOOOOL! OFK Beograd vodi 2:0! "Romantičari" su skoro na identičan način stigli do pogotka kao i prilikom prvog.

Sada je posle sjajnog pasa iz sredine terena u prazan prostor, opet pored Rendulića, Dejan Dražić imao otvoren put ka golu zvezde, 19-godišnji vezista je brzo stigao do kaznenog prostora, zaobišao Rajkovića, a onda loptu gurnuo u mrežu.

Crveno-beli su burno protestovali tražeći ofsajd poziciju prilikom proigravanj Dražića, ali se sudija Srđan Jovanović i njegov saradnik nisu oglasili.

43' Najbolja šansa za Zvezdu u prvom poluvremenu, Vijeira je sjajno prihvatio loptu u kaznenom prostoru, prevario je dvojicu rivala, ali nije mogao da šutira. Odložio je loptu u sredinu do Kataija, koji je imao "penal", ali je umesto gola, pogodio saigrača.

39' Pokušaj Ibanjesa sa 30 metara, ali iako je lopta odskočila ispred gola, Čupić je uspeo da odbrani.

35' Crveno-beli pokušavaju da izjednače pre poluvremena, ali sve teže dolaze do prilike za gol. OFK sve lakše prekida napade gostiju.

28' Prva šansa za Luku Jovića, talentovani napadač Zvezde pokušao je glavom sa desetak metara, ali Čupić lako hvata loptu u ruke.

26' Vijeira se našao u sjajnoj poziciji da donese izjednačenje, dobio je loptu na ivici peterca, ali je pokušao simulacijom da iznudi penal Savića. Prošao je bez žutog kartona.

23' Zvezda nastavlja sa inicijativom, opet je zapretila rivalu ubacivanjem sa desne strane, ali je odbrana OFK Beograda opet bila oprezna. Ubrzo je usledio minut osveženja za igrače oba tima.

17' GOOOOOL! OFK Beograd vodi 1:0! "Romantičari" su matirali odbranu gostiju iz dva poteza, te poveli iz prve šanse na utakmici.

Bivši igrač Zvezde Bogdan Planić poslao je sjajnu loptu ispred kaznenog prostora Zvezde za Komnena Andriać, 20-godišnji napadač "romantičara" je ušao u kazneni prostor, Rendulić nije mogao da ga stigne, a onda zakucao fudbal pod prečku nemoćnog Rajkovića.

13' Zvezda je znatno konkretnija u uvodnih 15-ak minuta, nekoliko puta su crveno-beli zapretili centaršutevima u peterac, okušali su se Gavrić i Vijerija, potom i Savićević, ali nema golova.

17:00 Delegat meča je uoči početka utakmice na Vračaru izmerio 50 stepeni na terenu, razmišljalo se o odlaganju meča, ali se on ipak igra.

Superliga, prvo kolo:
OFK Beograd – Crvena zvezda 2:6 (2:0)
Andrić 17, Dražić 45+3 – Mbođ 48, Jović 51, Savićević 54p, 58, Parker 78, 90

OFK Beograd: Čupić (Čančarević 53') – Savić, Zlatković, Planić – Ješić, Liščević (Batinica 46'), Cuckić (Janković 61'), Antić, Dražić – Jovanović, Andrić
Crvena zvezda: Rajković – Cvetković, Mbođ, Rendulić, Ibanjes – Kovačević (Grujić 62'), Savićević – Gavrić (Ristić 60'), Katai, Vijeira (Parker 65') – Jović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

890 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve