Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.07.2015.

09:44

Kaljeri 'rabonom' zasenio povratak Tevesa

Boka Juniors zadržala je prvo mesto u argentinskoj Primeri, a osim povratka Karlosa Tevesa duel je obeležio i spektakularan pogodak Džonatana Kaljerija.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Ivan Fernandez

Boka je na svojoj 'Bombonjeri' savladala Kilmes 2:1 (1:0), pa je na taj način zadržala bod prednosti u odnosu na San Lorenco, a tri od večitog rivala River Plejta.

Domaći su stigli do prednosti u 27. minutu, da bi se tim rezultatom otišlo na odmor. Posle samo osam minuta igre u nastavku Kaljeri je 'rabonom' izazvao delirijum na stadionu za 2:0.

Sjajnu kontru povukla je Boka, lopta je stigla do Kaljerija na desnom boku, a on je pokušao da proigra usamljenog Karlitosa na drugoj stativi. Međutim, njegov pokušaj pâsa je izblokiran, pa mu se lopta vratla.

Odlučio je da se ne namešta, već pokuša 'kontra' nogom da savlada golmana gostiju, a mi smo dobili kandidata za najlepši pogodak godine.

Fenomenalan nastup pružio je i iskusni Fernando Kavenagi, u ubedljivoj pobedi Rivera na gostovanju Atletiko Rafaeli – 5:1 (2:1).

Bivši napadač Bordo postig je prva četiri gola za svoju ekipu, iako posle prvih 45 minuta igre nije delovalo da će gosti tako ubedljivo trijumfovati, jer je Barbosa u poslednjim trenucima smanjio na 2:1.

Ipak, iskusni napadač ništa nije prepustio slučaju, da bi u 85. minutu upisao i asistenciju, kada je Gonsalo Rodriges postavio konačnih 5:1. Društvo u napadu Kavengiju pravio je, još jedan povratnik, Havijer Pedro Saviola.

S druge strane, San Lorenco je na otvranju kola bio takođe ubedljiv protiv Arsenal Sarandija – 3:0 (2:0).

Boka je prva na tabeli sa 37 bodova, Lorenco drugi sa 36, dok River ima tri manje od lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve