Nova vest
Fudbal

Subota, 18.07.2015.

20:50

SL: Mladost, Voždovac i Javor slavili u gostima

Fudbaleri Mladosti, Voždovca i Javora ostvarili su pobede na gostovanjima na startu sezone u Superligi Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Voždovac je u malom gradskom derbiju pobedio Rad sa 2:0, dok je Mladost bila ubedljiva u Jagodini – 3:0.

Ekipa Javora savladala je Novi Pazar sa minimalnih 1:0, dok je duel Spartak – Radnik završen bez pobednika i bez golova.

Golove za Voždovac na gostovanju protiv Rada postigli su Marko Adamović u 30. i Borislav Terzić u 76. minutu.

Voždovac je imao inicijativu od početka meča, koji je odigran po teškim uslovima, ali je Rad bio prvi koji je imao izgledne šanse. Sudija je sredinom prvog poluvremena zaustavio igru da bi se igrači osvežili, a odmah posle toga domaćin je krenuo u napad. Nemanja Mihajlović i Nemanja Arsenijević izbili su praktično sami ispred golmana "zmajeva" Zorana Popovića, ali nisu uspeli da se snađu.

Te propuste odmah su "platili" iz kontranapada. Obiora Odita iskoristio je grešku Miloša Obradovića i uzeo mu loptu i dodao do Predraga Sikimića, koji je odmah šutirao, a golman Darko Dejanović odbio je loptu na koju je natrčao Adamović za 1:0.

Oba tima zaigrala su brže tada, a Rad je pojačao inicijativu i opsedao je gol gostiju i u drugom poluvremenu. Voždovac se uglavnom povukao i igrao na kontranapade, a Popović je u nekoliko navrata spasavao svoju mrežu.

Kada se tempo malo usporio u finišu meča, Nemanja Zlatković je iskoristio to usporavanja i prodro po desnoj strani i dodao do Terzića, koji je rutinski savladao Dejanovića.

Lučanska Mladost neočekivano lako je slavila u Jagodini. Veliki posao gosti su odradili u finišu prvog dela, prvo je pogodio Golemić sa penala u 41. minutu, a minut kasnije i Mijić se upisao u strelce. U nastavku meča Jovanović je 20 minuta pre kraja overio pobedu.

Spartak je u Subotici napadao u prvom poluvremenu, ali nije uspevao da postigne gol. Novi superligaš se u drugom poluvremenu malo otvorio i u finišu imao dobru šansu, ali je na kraju osvojio bod.

Delovalo je da će i duel u Novom Pazaru biti završen bez golova, ali je Ađuru sedam minuta pre kraja postigao gol koji je Javoru doneo tri boda.

SL, 1. kolo:

Jagodina – Mladost 0:3
Novi Pazar – Javor 0:1
Spartak Radnik Surdulica 0:0
Rad – Voždovac 0:2

nedelja:

OFK Beograd – Crvena zvezda
Vojvodina – Čukarički

petak:

Partizan – Metalac 4:0
Borac – Radnički Niš 2:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve