Nova vest
Fudbal

Petak, 10.07.2015.

22:12

Udovičić: Odluka CAS opasna za sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić osudio je odluku Suda za arbitražu u sportu (CAS) po pitanju utakmice između Srbije i Albanije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sud u Lozani je odlučio da odbije žalbu Fudbalskog saveza Srbije i pobedu u prekinutoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo dodeli gostima, a Srbiji oduzme tri boda.

Nemerljiva je nepravda naneta onima koji su samo imali želju da se na terenu bore za pobedu svog tima i svoje zemlje, potpuno sportski. Epilog ovakve odluke je poruka koja je užasno opasna za sport, a daje prednost onima koji do rezulata žele da dodju nefer igrom. Žao mi je naših sportista i znam kakav je osećaj, ali verujem da ih ni ovakvi presedani neće pokolebati i da ćemo na terenu opet pobedjivati, jer smo bolji”, navodi se u saopštenju ministra Udovičića.

Sud u Lozani prihvatio je žalbu Fudbalskog saveza Albanije uz obrazloženje da nije pronašao dokaz da su gostujući igrači odbili da nastave meč prošle jeseni u Beogradu, dok je prekid usledio usled loše organizacije i nasilnog uletanja navijača na teren.

Ranije tokom dana, Fudbalski savez Srbije je u saopštenju istakao da odluka Suda za arbitražu u sportu predstavlja presedan, sramotu za pravo i pravdu, da je politički jasno obojena i skandalozna za evropski fudbal. Vladajuće telo albanskog fudbala je, s druge strane, istaklo da je po njihovom mišljenju fudbal pobedio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve